[b4 1.9tdi 1Z] trzęsie kierownicą
[B4 1.9TDI 1Z] trzęsie
witam.
dziwna sprawa z tą moją bryczką, strasznie się telepie, jak utrzymuję stałą prędkość tak ok 100-120km/h i najwięcej na czwartym biegu, wymieniłem przeguby zewnętrzne i obie półosie (jedna byłe nieco krzywa) i dalej trzęsie, nie mam też podpory silnika - czy to może być przyczyna? ale przedtem nic się nie działo
co robić POMOCY !!!
dziwna sprawa z tą moją bryczką, strasznie się telepie, jak utrzymuję stałą prędkość tak ok 100-120km/h i najwięcej na czwartym biegu, wymieniłem przeguby zewnętrzne i obie półosie (jedna byłe nieco krzywa) i dalej trzęsie, nie mam też podpory silnika - czy to może być przyczyna? ale przedtem nic się nie działo
co robić POMOCY !!!
- penki00 (usunięty)
- Forum Audi 80
Re: [B4 1.9TDI 1Z] trzęsie
tarcze sprawdzałem, są ok; a z kołami ta jest tak: jak miałem alusy z letnimi oponami to tak jak pisałem trzęsło - zmieniłem na zimówki i dużo lepiej, ale przejechałem autostradą troche szybciej i dalej to samo - trzęsie :cry: , a te letnie też sprawdzone i są ok
Panowie mam takie pytanie do was.
Mam zamiar zakupić zawieszenie sportowe MTS Technik /40MM do tego alu 17
i teraz moje pytanie
czy samochód nie siądzie za mocno?
jaki profil opon byłby najlepszy?
czy tym samochodem będzie można jechać w 5 osób? nie będzie nic obcierać?
stałem się nowym posiadaczem autka i za wiele jeszcze o nim nie wiem. thx za odp
Mam zamiar zakupić zawieszenie sportowe MTS Technik /40MM do tego alu 17
i teraz moje pytanie
czy samochód nie siądzie za mocno?
jaki profil opon byłby najlepszy?
czy tym samochodem będzie można jechać w 5 osób? nie będzie nic obcierać?
stałem się nowym posiadaczem autka i za wiele jeszcze o nim nie wiem. thx za odp
Witam Koledzy.
Łączę się z Wami w bólach stuków przedniego zawieszenia.
Ja wymieniałem wszystko jak leci:
- kompletne wahacze
- łożyska w McP
- przeguby zewnętrzne i wewnętrzne
a stukanie nadal było i to coraz większe :evil:
Doszło do tego że to przekładnia kierownicza tak mi niesie po całym aucie!!
A najgorsze jest to, że regeneracja ok 1000 plnóf, oraz to że akurat do mojej jest bardzo rzadko występująca w przyrodzie
Łączę się z Wami w bólach stuków przedniego zawieszenia.
Ja wymieniałem wszystko jak leci:
- kompletne wahacze
- łożyska w McP
- przeguby zewnętrzne i wewnętrzne
a stukanie nadal było i to coraz większe :evil:
Doszło do tego że to przekładnia kierownicza tak mi niesie po całym aucie!!
A najgorsze jest to, że regeneracja ok 1000 plnóf, oraz to że akurat do mojej jest bardzo rzadko występująca w przyrodzie
[Audi 80 ABT] Drgania kierownicy
Witam mam Audi 80 b4 94 rok 2.0 lpg mam taki problem gdy jadę z prędkością 80 na 4 biegu i chce włączyć 5 bieg to skacze mi kierownica opony wszystkie 4 wyważałem wszystko ok a moga byc winne tego tarcze? pomóżcie?
Proszę pamiętać o poprawnym nazywaniu tematu?
Proszę pamiętać o poprawnym nazywaniu tematu?
Ostatnio zmieniony 06 gru 2008, 14:54 przez Bruslee, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
u mnie też dalej napindala i już nie mam pomysłu co to jest...
najgorsze bedzie jak zrobie i dalej bedzie walić :shock: lepiej zeby wtedy nie bylo nikogo w obrebie 100m odemnie :roll:
ja też stawiam na przekładnie ale w 3mieście regeneracja w granicach 600zł z demontażem i montażem. nie moge sie przełamać żeby wydać 6 stów na to a co dopiero tyś... ale pewnego pieknego dnia, jak sie wk**wie to pojade i zrobie tą przekładnie.PeterPain pisze:A najgorsze jest to, że regeneracja ok 1000 plnóf, oraz to że akurat do mojej jest bardzo rzadko występująca w przyrodzie
najgorsze bedzie jak zrobie i dalej bedzie walić :shock: lepiej zeby wtedy nie bylo nikogo w obrebie 100m odemnie :roll:
Panowie wymieniając zawiechę pamiętajcie żę stabilizator trzymają takie obejmy z gumkami które też nazeży wimieniać, u mnie np. to stukało, odkręciłem stabilizator z dwóch stron od łączników a on lata jak żyd po pustym sklepie, wymieniłem i przestało (przy okazji wymiany tuleii sanek) ale juz słysze że też łupie coś z przodu, jak i z tyłu, wiec na wiosne zmieniam cała zawieche, ceny części nie sa takie wysokie, a trzeba zrobić raz porządnie ustawić geometrie i mieć spokój.