[1.6 TD CY] Wyciek oleju.
uszczelniacz wału korobowego przedni z numerkiem 4... i powiedzcie mi koledzy, co oprócz tego jeszcze moze cieknąc, od kiedy kupiłam to autko walcze z wyciekami oleju, najpierw zrobiłam wszystko, co pisalismy od początku tego tematu, teraz wyszło to..
bedzie znowu autko na warsztacie, ja bym chciała juz zrobic wszystko co mozliwe, zeby znowu nie bylo tak, ze po miesiacu wyjdzie coś kolejnego... co tam jest jeszcze w przodu oprócz tego mozna powymieniac.... bo mam plany go w koncu półsyntetykiem zalac
bedzie znowu autko na warsztacie, ja bym chciała juz zrobic wszystko co mozliwe, zeby znowu nie bylo tak, ze po miesiacu wyjdzie coś kolejnego... co tam jest jeszcze w przodu oprócz tego mozna powymieniac.... bo mam plany go w koncu półsyntetykiem zalac
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
a tyłu jest wszystko OK, nic leci... to z przodu tylko sie pojawiło a kolega co wtedy to robił (ten tylny simmering i tamte uszczelki) dla odmiany cały silnik wyciagnał, mówił ze mu wygodniej silnik było wyjac niz skrzynie.. ale, ze się narobił - to faktLabiel pisze:A jak tam po wymianie tego uszczelniacza z tyłu? Już nie leci? Sam bym chętnie sobie go wymienił, ale strasznie dużo roboty z tym. Trzeba by było skrzynie wyciągać.
zrobiłam teraz fotki, moze coś bedzie widac... te zalane olejem miejsca zaznaczyłam strzałkami... na chwilę obecną jest "tylko" to i te wycieki są takie po nocy jak na tej fotce co przód autka widac - z tym, ze jedna kropka po jednej nocy a sa dwie bo w tym samym miejscu zaparkowałam co wczoraj
[ Dodano: 2008-12-08, 13:50 ]
moze się uda po fotkach zobaczyc, czy to jest to o czym ja myśle, znaczy ten simering przedni
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
albo jak juz bedzie ruszane, to wymienic tam wszystkie te uszczelniacze wałków co myślisz? bo podług Etki jak patrzyłam to chyba numer 4 i 20 (na tej fotce co dałam) czy jeszcze cos przeoczyłam?
bo to w sumie tanie rzeczy są, gorzej tylko z wymianą, bo babrania sie jest.. a pewnie cały rozrzad zdejmie...hmm to moze pasek jeszcze przy okazji? i bede miec spokój.. tak sie zastanawiam
bo to w sumie tanie rzeczy są, gorzej tylko z wymianą, bo babrania sie jest.. a pewnie cały rozrzad zdejmie...hmm to moze pasek jeszcze przy okazji? i bede miec spokój.. tak sie zastanawiam
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
29 ?? znaczy z tego kompletu ta mała z przodu?
Ostatnio zmieniony 08 gru 2008, 16:17 przez Gosia, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Jeśli chodzi o zimering wałka rozrządu to jest to oznaczony jako 3.
Jeśli chodzi natomiast o 29 to jest to część uszczelki pokrywy zaworów, ale u nas w TD ona nie występuje. U nas powinna być uszczelka w jednej całości nie dzielona tak jak jest to na tym obrazku. Takie uszczelki montowane były do zwykłych Diesli.
Jeśli chodzi natomiast o 29 to jest to część uszczelki pokrywy zaworów, ale u nas w TD ona nie występuje. U nas powinna być uszczelka w jednej całości nie dzielona tak jak jest to na tym obrazku. Takie uszczelki montowane były do zwykłych Diesli.
Ostatnio zmieniony 08 gru 2008, 16:19 przez Motostacja pl, łącznie zmieniany 1 raz.
dzieki jeszcze raz, i czy "przy okazji" jeszcze coś powinnam wymienic? ..zeby za miesiac znowu cos nie wylazło to bym sobie od razu kupiła jutro te uszczelki
[ Dodano: 2008-12-08, 16:21 ]
[ Dodano: 2008-12-08, 16:21 ]
aha a no własnie, bo to wymieniałam i była jedna... a juz sie wystraszyłam ze kilka takich jest :->Labiel pisze:Jeśli chodzi natomiast o 29 to jest to część uszczelki pokrywy zaworów
Ostatnio zmieniony 08 gru 2008, 16:22 przez Gosia, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80