[All] Wycieraczki płaskie
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Osobiście polecę ci wycieraczki ALCA - HYER. Kupiłem je przeszło rok temu. Byłem w Irlandii - tam używałem ich codziennie. Wycieraczki jak za 27zł za wycieraczkę z dodatkowym piórem w zestawie /którego u mnie jeszcze leży na zapasie/ to lepszych nie znajdziesz!!! Miałem już różne wycieraczki Valeo, Bosch i ich nie chcę za darmo a były znacznie droższe!!
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
te wycieraczki sa takiej samej jakości jak te np z tesco po 10zł tylko troche ładniej wyglądaja.miałem takie i moge powiedziec że bardzo dobrze wycieraja szybe i nie wydają jakiś dziwnych dźwieków jednak ich sprawne działanie jest troche za krótkie.po ok 4 miasiacach prawa zaczeła źle zbierać wode... co do markowych wycieraczek to teraz mam boscha i powiem wam że tego gów.... już więcej nie kupie.mam je 5 miesięcy a nie zbieraja już dobrze wody i piszczą.nie pamiętam ile dokładnie za nie dałem ale coś ponad 50zł. z prostego rachunku wynika że lepiej kupić 3 razy do roku wycieraczki za 10zł w tesco niż 2 razy po 50zł jakies firmowe podobno "lepsze"...
-
- Forum Audi 80
Ja tam kiedys kupilem 1 wycieraczke Boscha i 1 no name i ten no name lepiej wycieral niz ten bosch, wiec od tamtego czasu kupuje tylko i wylacznie wycieraczki no name.
Ostatnie wycieraczki ktore kupilem kupowalem w Auchanie za ok 10zl za sztuke jezdze juz na nich od ponad roku i nadal mi dobrze zbieraja, ale na przyszly sezon juz kupie (po zimie) nowe.
I jeszcze jedna wazna rzecz nigdy nie kupie juz wycieraczek grafitowych - to najwieksze dziadostwo jakie moze byc, zawsze marzą szybe. Najlepsze wycieraczki to bez zadnych grafitow !!!
Kolejna sprawa polecam kupic sobie taka magiczna wycieraczke ( NANO WYCIERACZKA ) czy jakos tak , swietna sprawa jadac w deszczu nie trzeba wycierac wycieraczkami szybki, czasami widze ze koles przedemna wyciera non stop szybke a ja tak wycierac jak on nie musze
Pozdrawiam
Ostatnie wycieraczki ktore kupilem kupowalem w Auchanie za ok 10zl za sztuke jezdze juz na nich od ponad roku i nadal mi dobrze zbieraja, ale na przyszly sezon juz kupie (po zimie) nowe.
I jeszcze jedna wazna rzecz nigdy nie kupie juz wycieraczek grafitowych - to najwieksze dziadostwo jakie moze byc, zawsze marzą szybe. Najlepsze wycieraczki to bez zadnych grafitow !!!
Kolejna sprawa polecam kupic sobie taka magiczna wycieraczke ( NANO WYCIERACZKA ) czy jakos tak , swietna sprawa jadac w deszczu nie trzeba wycierac wycieraczkami szybki, czasami widze ze koles przedemna wyciera non stop szybke a ja tak wycierac jak on nie musze
Pozdrawiam
mi chodziło o Valeo grafitowane. ogólnie kupuję tylko grafitowane wycieraczkicobra pisze:posłuchałem Was i kupiłem Valeo - zwykłe (15zł/szt)...
Rene, a jak to wygląda na szybie? pasują do auta? ostatnio widziałem 80-tkę z płaskimi wycieraczkami ale były źle dopasowane i chyba z połowa prawej wycieraczki jej odstawała od szyby
- przemko1982
- Audi 80 Klub
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
no właśnie kupiłem Valeo. wykosztowałem się jak cholera. za 2 sztuki z rabatem 30% zapłaciłem 40zł. 4 miechy i dziękuję. kiedyś w Astrze ojca kupiłem tzw "tescowe" za 6zł szt. i jeździły 1,5roku. zero pisków, twardnienia i innych takich. szczerze powiedziawszy co 6 miechów wole takie kupić za 15zł niż te droższe i niby lepsze.grze pisze:zawsze używałem wycieraczek Valeo, ewentualnie Bosch. raz jeden jedyny postanowiłem zaoszczędzić i kupiłem jakieś inne, tańsze grafitowane. i przeklinam ten dzień do dziś... ale zrobisz jak będziesz uważał
lepiej zwykłe i częściej zmieniać. takie jest moje zdanie. oczywiście są lepsze i gorsze.
<urodziny>
[ Dodano: 2008-12-09, 00:41 ]
o tym wlasnie mowilemhudy pisze:... co do markowych wycieraczek to teraz mam boscha i powiem wam że tego gów.... już więcej nie kupie.mam je 5 miesięcy a nie zbieraja już dobrze wody i piszczą.nie pamiętam ile dokładnie za nie dałem ale coś ponad 50zł. z prostego rachunku wynika że lepiej kupić 3 razy do roku wycieraczki za 10zł w tesco niż 2 razy po 50zł jakies firmowe podobno "lepsze"...
Rene, u Ciebie fajnie wyglądają te aero <ok> widziałem 80, której prawa strasznie odstawała ale to chyba ktos poprostu kupił dwie takie same zamiast z prawej dać krótszą
Jak mi się wycieraczki stępią, to chyba też aero sobie zamontuję :mrgreen:
Inna sprawa to sposób użytkowania wycieraczek. ja po umyciu samochodu przecieram pióra wycieraczek szmatką popsikaną płynem do szyb i nigdy nie używam ich jako skrobaczek do zamarzniętych szyb. Smugi na szybach mogą też zostawać po szamponie z woskiem więc trzeba uważać, bo to może nie być wina wycieraczek.
Jak mi się wycieraczki stępią, to chyba też aero sobie zamontuję :mrgreen:
zawsze używałem Valeo i nie mam pojęcia o czym Wy piszecie :shock: czyżby aż tak się zepsuły :!: :?: zawsze były najlepsze :roll:sp.olsztyn pisze:no właśnie kupiłem Valeo. wykosztowałem się jak cholera. za 2 sztuki z rabatem 30% zapłaciłem 40zł. 4 miechy i dziękuję.
Inna sprawa to sposób użytkowania wycieraczek. ja po umyciu samochodu przecieram pióra wycieraczek szmatką popsikaną płynem do szyb i nigdy nie używam ich jako skrobaczek do zamarzniętych szyb. Smugi na szybach mogą też zostawać po szamponie z woskiem więc trzeba uważać, bo to może nie być wina wycieraczek.