Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 b3 1,8pm] katalizator?

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
zawodnik88
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 b3 1,8pm] katalizator?

Post autor: zawodnik88 » 04 gru 2008, 19:09

witam mam problem z katalizatorem poniewaz ostatnio zauwazylem ze przy tym kolniezu co laczy katalizator co ma 3 sruby ze sprezynami wydostaja sie spaliny wyjalem katalizator przeczyscilem kolniez ten kulisty i skrecilem na nowo ale mocno az sprezyny sie poddaly po przejechaniu paru kilometrow zauwazylem ze slychac jakies stuki i mam pytanie czy katalizator moze byc skrecony tam na stale czy ma miec jakis ruch czy moze wstawic tam taka elastyczna koncowke ktora teraz tak powszechnie montuja w nowych samochodach prosze o porade
Ostatnio zmieniony 04 gru 2008, 21:19 przez zawodnik88, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
luk_OP_Q89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: luk_OP_Q89 » 05 gru 2008, 15:50

Osobiście wywaliłbym kata całkiem(w miejsce kata strumiennice tylko dobraną do pojemności silnika ),bo pewno ma więcej niż 5latek ;-) i nic nie daje oprócz tego że jest.Jak koniecznie chcesz zostawić kata to zamontuj pierścień elastyczny bo zdaje się że nie masz żadnego uszczelnienia i możesz sobie dociągać śruby na max i tak będą przedmuchy.Pomyśl i decyduj <ok>

Awatar użytkownika
tomek1982
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomek1982 » 09 gru 2008, 18:26

osobiście stary kat wymieniłem na nowy koszt ok 300zł jakiejś dość dobrej marki której nie pamiętam ale jestem zadowolony już śmigam na nim pół roku i jest ok nie wiem czy jest sens wwalania strumiennicy no chyba że chodzi o koszta

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl