Ciekawostka - Chińskie "AUDI"
Re: Chińskie "AUDI"
Ta firma produkuje Audiki już od 20 lat i powstają na licencji Audi, więc nie wiem o co szumGosia pisze:Widzieliście co Chińczycy wymyslili?
Jakaś tam chińska firma podrabia AUDI :shock: :roll:
a tu macie szczegóły co do podróbek AUDI przez te HONGQI
http://sites.internet.lu/folders/paulfern/FAW-story.htm
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
to całe HONGQI podrabia tez inne marki, Bejce, Merce i Toyoty i nawet Royca i prosperują sobie tak... hmm a czy to wolno w ogóle tak :?:
W początkowym etapie produkcji było to Audi 100 i Audi 200, od połowy lat 90tych zaczęli już miksy robić po swojemu.
Dla ciekawostki, pod maską są silniki Nissana
Tak Audi 50 było pierwsze, potem dali graty VW i tak zostało, bo doszli do wniosku, że Audi ma być marką luksuowąPrzemo95 pisze:a niewidzieliście czasem podobieństwa pomiędzy audi 50 a vw polo I
Czyżby chińskie B2? :lol:
http://www.moto.allegro.pl/item49844467 ... lecam.html
http://www.moto.allegro.pl/item49844467 ... lecam.html
No nawet jeśli robią te auta na licencji to żeby aż tak profanować markę ?? bez jaj
ja juz mam dość podróbek z chin czy azji. wszystko co robią jest jednorazowe. czasami sie użyje 2 razy tzn pierwszy i ostatni ...
Pozatym i tak nie dorównają oryginałom. ich samochody to max 3-4 lata
Oni nie znają niemieckiego i nie wiedzą co znaczy "Vorsprung Durch Technik" :lol: :mrgreen:
ja juz mam dość podróbek z chin czy azji. wszystko co robią jest jednorazowe. czasami sie użyje 2 razy tzn pierwszy i ostatni ...
Oni nie znają niemieckiego i nie wiedzą co znaczy "Vorsprung Durch Technik" :lol: :mrgreen:
Jak kupujesz chińskie g*wno to tak jest! CHIŃSKIE nie znaczy gorsze. Tak samo polskie produkty mogą być g*wniane.widmo pisze:No nawet jeśli robią te auta na licencji to żeby aż tak profanować markę ?? bez jaj
nauczyłem sie zeby nie kupowac produktów made in china.labek pisze:Jak kupujesz chińskie g*wno to tak jest! CHIŃSKIE nie znaczy gorsze. Tak samo polskie produkty mogą być g*wniane.
wiesz ja wychodze z założenia że tandeta z chin nas zalewa. nie tylko polske ale i europe. i wolałbym aby to polskie g*wno nas zalało niz chinskie.
Zalewajaca nas tandeta napedza koniukture chin. a nasz wzrost gospodarczy stoi w miejscu. tracimy na tym kupe kasy, miejsca pracy, i niejednokrotnie cierpliwość...
Jakiej marki masz telefon, telewizor, itp? :mrgreen:widmo pisze:nauczyłem sie zeby nie kupowac produktów made in china.labek pisze:Jak kupujesz chińskie g*wno to tak jest! CHIŃSKIE nie znaczy gorsze. Tak samo polskie produkty mogą być g*wniane.
wiesz ja wychodze z założenia że tandeta z chin nas zalewa. nie tylko polske ale i europe. i wolałbym aby to polskie g*wno nas zalało niz chinskie.
Zalewajaca nas tandeta napedza koniukture chin. a nasz wzrost gospodarczy stoi w miejscu. tracimy na tym kupe kasy, miejsca pracy, i niejednokrotnie cierpliwość...