[b4] Lampy przednie tuning - Dayline, Angel Eyes i inne
- Skuciok
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Ej ale na aukcji jest sam paseczek z diodek led, a na zdjęciu paseczek włożony został chyba w ori soczewkową lampę od A 80 :?: więc gdzie tu sens i logika (rachunek ekonomiczny) :?: i pytanie się nasuwa po co coś takiego :?:
A tak BTW to nie dziwi was że jeszcze żaden producent nie zrobił lamp choćby zbliżonych wyglądem do ori soczewki ale np tańszych ? przecież jakby coś takiego było dostępne jeszcze z homologowanym xenonem to chyba miałoby spore wzięcie ?
A tak BTW to nie dziwi was że jeszcze żaden producent nie zrobił lamp choćby zbliżonych wyglądem do ori soczewki ale np tańszych ? przecież jakby coś takiego było dostępne jeszcze z homologowanym xenonem to chyba miałoby spore wzięcie ?
Sam bym kupił nowe reflektory zbliżone wyglądem do ori soczewek i wsadził w nie xenon. Niestety, to co proponują na aukcjach to się w żaden sposób nie nadaje do mojego auta, mam taki gust że nie wsadzę sobie jakiś świecących wężyków do lampy, która jest już pełnoletnia bo to będzie wyglądało jak wiejski tuning. A te chińskie lampy, nie wiem, może wykonaniem i materiałami nie są takie złe, ale widać że to jakiś chińczyk projektował...Skuciok pisze:Ej ale na aukcji jest sam paseczek z diodek led, a na zdjęciu paseczek włożony został chyba w ori soczewkową lampę od A 80 :?: więc gdzie tu sens i logika (rachunek ekonomiczny) :?: i pytanie się nasuwa po co coś takiego :?:
A może ktoś ma jakieś namiary do firmy produkującej takie akcesoria?
Niestety Audi 80 jest na dużej większości rynków europejskich zabytkiem:) i projektowanie tych lamp oraz produkcja najprawdopodobniej nie zwróciłaby się, dlatego żadna porządna firma się za to nie weźmie. Dlatego na rynkach można znaleźć lampy z nowym design-em lecz ich jakość wykonania raczej znacznie odbiegała będzie od oryginału, bo koszt dobrej jakości takich lamp to zapewne kwota ponad 1500zł., a kto do auta ponad 10-cio letniego skusi się na nie? Przecież to ponad 10% wartości auta. Niestety aut Audi 80 ubywa, bo produkowane już nie są a coraz częściej będą widoczne na szrotach:( Smutne ale prawdziwe:(Skuciok pisze: A tak BTW to nie dziwi was że jeszcze żaden producent nie zrobił lamp choćby zbliżonych wyglądem do ori soczewki ale np tańszych ? przecież jakby coś takiego było dostępne jeszcze z homologowanym xenonem to chyba miałoby spore wzięcie ?
Dlatego raczej nie mamy już co liczyć na ciekawe lamy do naszych wózków:).
Nieraz jak widze na drodze np.Paski na soczewkach z allegro to mi sie chce płakac jak one swieca, normlanie masakra w nocy chyba nic nie widac. Dlatego jeżeli sie bawic to w dobrych producentów oświetlenie. Poza tym gdyby faktycznie ktos zrobił soczewki zbliżone do ori w cenie powiedzmy 800zł za kompl to chyba połowa klubowiczów by sie w nie zaopatrzyła :mrgreen:
- KLAKSON
- Forum Audi 80
- Kontakt:
U mnie lansuje się po mieście VW Transporter właśnie z takimi lampami...Hmm efekt :?: , nie powiem fajnie to wygląda, zwłaszcza te postojowe diody a la R8. Lecz niech któraś dioda mu się zjara to już nie będzie tak wesoło i ślicznie. Z tego co sie przyjrzałem to ma xenony 8000K założone do tego i trochę już za niebiesko świecą. Moje 6000K są idealne :mrgreen: . Heh
... No i weź tu jedź z przeciwka i niech Ci taki gość długim poczęstuje to dopiero jest dramat :roll:KLAKSON pisze:U mnie lansuje się po mieście VW Transporter właśnie z takimi lampami...Hmm efekt :?: , nie powiem fajnie to wygląda, zwłaszcza te postojowe diody a la R8. Lecz niech któraś dioda mu się zjara to już nie będzie tak wesoło i ślicznie. Z tego co sie przyjrzałem to ma xenony 8000K założone do tego i trochę już za niebiesko świecą. Moje 6000K są idealne :mrgreen: . Heh
... Również uważam iż 6000k jest najodpowiedniejszy plus soczewki 8-)
To by się zgadzało, bo 8000K ma bardziej niebieskawą barwę. 4300K będą za to miały barwę bardziej białą od Twoich:) 10 000K świeci już prawie na niebiesko:)KLAKSON pisze:Z tego co sie przyjrzałem to ma xenony 8000K założone do tego i trochę już za niebiesko świecą. Moje 6000K są idealne :mrgreen: . Heh
Poza tym o ile dobrze pamiętam to przepisy pozwalają na używanie żarników xenonowych o barwach 4300K i 6000K, za resztę można pożegnać się z dowodem.
ppawlo pisze:To by się zgadzało, bo 8000K ma bardziej niebieskawą barwę. 4300K będą za to miały barwę bardziej białą od Twoich:) 10 000K świeci już prawie na niebiesko:)KLAKSON pisze:Z tego co sie przyjrzałem to ma xenony 8000K założone do tego i trochę już za niebiesko świecą. Moje 6000K są idealne :mrgreen: . Heh
Poza tym o ile dobrze pamiętam to przepisy pozwalają na używanie żarników xenonowych o barwach 4300K i 6000K, za resztę można pożegnać się z dowodem.
Zgodze się z tym :-| ale POLICJA tego nie eprawdza :mrgreen: jedynie w stacji diagnostycznej <mikolaj>
Jak wam się widzi coś takiego?
http://www.madeinchina.com/2678531/S346 ... Eyes.shtml
pomijam to "oko Engela" :lol: ale toto podobno jest do H4 i ma soczewkę!
Tylko jak to później wyregulować po założeniu? No i czy nie będzie to wyglądać jak z....
http://www.madeinchina.com/2678531/S346 ... Eyes.shtml
pomijam to "oko Engela" :lol: ale toto podobno jest do H4 i ma soczewkę!
Tylko jak to później wyregulować po założeniu? No i czy nie będzie to wyglądać jak z....