[80 b4 1.9 tdi] klimatyzacja - problem
panowie juz nie wiem co mam zorbic ( temat jest moj wiec problem znacie ) dzis bylem w warsztacie i sprawdzacli mi szczelnosci klimy azotem nabili przewody do 14 atmosfer i nic satalo tak auto przez pol godziny i cisnienie nawet nie spadlo o milimetr na wskazniku ... sprawdzal takze zaworek przy chlodnicy do ktorego podlancza sie przewod i jest ok. przy podpieciu pokozalo na wskazniku ze w przewodach jest jeszcze jakis gaz nawet przy spuszczaniu bylo slychac . ..POMOCY!!! :cry:
ja mielem nastepujacy problem z klima....
zamontowalem kabelem do wzmacniacza o srednicy 12mm i przeciagalem do na oslonie akumulatora i kabelek byt troszki wyzej niz uszczelka do ktorej przylega maska po zamknieciu... bylo to naprawde niewielka roznica ale klima niemogla sobie poradzic aby schlodzic kabine, mechanik mnie zj...l za to i powidzial ze to wlasnie jest przyczyna sauny w samochodzie, dalem kabeleg w inne miejsce i zaczela sie z now zima w samochodzie ))
zamontowalem kabelem do wzmacniacza o srednicy 12mm i przeciagalem do na oslonie akumulatora i kabelek byt troszki wyzej niz uszczelka do ktorej przylega maska po zamknieciu... bylo to naprawde niewielka roznica ale klima niemogla sobie poradzic aby schlodzic kabine, mechanik mnie zj...l za to i powidzial ze to wlasnie jest przyczyna sauny w samochodzie, dalem kabeleg w inne miejsce i zaczela sie z now zima w samochodzie ))
Re: klima
Drugi zawór jest przy parowniku w miejscu wręcz niedostępnym, ale jest. Mimo to klimatyzację da się napełnić róznież jednym zaworkiem.seba2303 pisze:witam czy ktos wie gdzie jest drugi zawor do napelniania klimy jeden jest w chlodnicy a drugi?