wiec skoro sygnałem wysterowania moduł AC jest masa z czujnika poziomu płynu to można by było użyć tej masy przez przekaźnik i w momencie niskiego poziomu płynu przekaźnik odcinał by zasilanie pompki sprysków (oczywiscie AC by sygnalizował ikonką płynu sprysków) a gdy się doleje płynu to analogicznie zwierałby żeby wszystko działało.
Co Wy o takim rozwiązaniu sądzicie ?
[90 B3 all] Autocheck - podzespoly
Silniczek od spryskiwaczy jest zasilany z przekaźnika, który określa czas jego pracy i myślę że inne zabezpieczenie nie jest potrzebne (nawet jeżeli pobiega parę sekund na sucho) a piszczenie i sygnalizacja AC jest tak irytujące że na bank nie zapomnisz o napełnieniu zbiorniczka. Takie jest moje zdanie w tej sprawie, ale jeżeli zdecydujesz się na założenie zabezpieczenia swojego pomysłu, to bardzo dobrze będzie nadawał się do tego przekaźnik zwierno-rozwierny, którego sterownikiem będzie sygnał o niskim poziomie płynu.widmo pisze:Co Wy o takim rozwiązaniu sądzicie ?
ja pompke sprysków podpiołem pod pompke od szyby
przyznam sie bez bicia że nie chciało mi się robić coś w stylu ori instalacji.
dlatego teraz chce dorzuć tylko zabezpieczenie pompki od lamp i podciągnąć przewód do AC.
Jak tylko będzie chwila czasu to pokombinuje z tym przekaźnikiem.
Dziękuję za Informacje <ok>
przyznam sie bez bicia że nie chciało mi się robić coś w stylu ori instalacji.
dlatego teraz chce dorzuć tylko zabezpieczenie pompki od lamp i podciągnąć przewód do AC.
Jak tylko będzie chwila czasu to pokombinuje z tym przekaźnikiem.
Dziękuję za Informacje <ok>
-
- Forum Audi 80
Sie temacik rozwinal Ja bede za niedlugo robic AC u siebie. Mam nadzieje ze pojdzie sprawnie.
Moze uda mi sie jakies fotki zapodac.
Narazie nie robie bo czekam na manetke i ciegno do tempomatu - chcial bym za jednym zamachem zalozyc obie zabaweczki.
Zamowilem klipsy nad pedaly u Gably w Krosnie. Klipsy sa - ciegna nie moga znalezc u naszych zachodnich sasiadow.
Moze uda mi sie jakies fotki zapodac.
Narazie nie robie bo czekam na manetke i ciegno do tempomatu - chcial bym za jednym zamachem zalozyc obie zabaweczki.
Zamowilem klipsy nad pedaly u Gably w Krosnie. Klipsy sa - ciegna nie moga znalezc u naszych zachodnich sasiadow.
Też myślę nad tempomatem ale do ABT jest ciężko dostać kompletny.doktur_mastach pisze:ciegno do tempomatu
kiedyś był na allegro ale w stanie bliżej nie określonym.
Pozatym uważam że chyba łatwiej dostać kompletne AC/BC niż tempomat.
a którą wersję AC będziesz miał, ten z opcją o przekroczonej prędkości ??
-
- Forum Audi 80
nie wiem, bo modul AC/BCc dopiero chce kupic. Narazie mam wlasciwie na sell sam modul AC i mam zalozony u siebie BC od B3. Jak obie te rzeczy sprzedam zaczne szukac AC/BC do mojego 20V ... a jaki znajde to nie wiem.
Widmo nadal w VW nie znalezli mi ciegna do 20V Dziadyngi
Sprawdzalem sobie dzis - moja ma wypuszczona kosteczke na wiazke do tempomatu z fabryczki - wiec zostaje przypiac mase i pozakladac to co mam. Ciekawe czy wogole mi znajda to ciegno u Gably ... jak nie to musze zrezac.
Ma ktos na forum 2.3 20V z ori tempomatem? Zapodal by mi foto to mi ulatwi mocno sprawe
Widmo nadal w VW nie znalezli mi ciegna do 20V Dziadyngi
Sprawdzalem sobie dzis - moja ma wypuszczona kosteczke na wiazke do tempomatu z fabryczki - wiec zostaje przypiac mase i pozakladac to co mam. Ciekawe czy wogole mi znajda to ciegno u Gably ... jak nie to musze zrezac.
Ma ktos na forum 2.3 20V z ori tempomatem? Zapodal by mi foto to mi ulatwi mocno sprawe