[80 B4 2.0 ABK] Brak świateł itd.
[80 B4 2.0 ABK] Brak świateł itd.
Witam. Mam usterkę tego typu: w jednym czasie przestały mi działać: kierunkowskazy, światła drogowe, światła mijania, halogeny, dmuchawa oraz szyberdach. Działają tylko światła pozycyjne, oświetlenie wewnątrz auta i deska rozdzielcza, oraz "długie" na mignięcie.
Oczywiście silnik pracuje.
Mieliście koledzy z tym problem? To proszę o radę.
Oczywiście silnik pracuje.
Mieliście koledzy z tym problem? To proszę o radę.
pod maską po prawej stronie jest puszka z bezpiecznikami sprawdź je prawdopodobnie to jest przyczyną jeżeli jednak okaże się że bezpieczniki są ok to radze odwiedzić dobrego elektryka samochodowego z uwagi na to że moim zdaniem nie znając się na elektryce samochodu można sobie narobić nie złego bałaganu.
-
- Forum Audi 80
Jak na podane objawy to też obstawiam kostke stacyjki. Miałem dokładnie to samo, nie zależnie, czy po zapłonie, czy autko zapalone nie miałem świateł mijania, kierunków, wycieraczek, nawiewu, więcej elektroniki nie mam. Jak poruszałem kluczykiem w stacyjce to wszystko działało, ale jedyne wyjście to wymienić kostke. Koszt 33żł (u mnie).pozdrawiam
Witam.
Naturalnie, że w pierwszej kolejności sprawdziłem wszystkie bezpieczniki i byłe one ok.
Dopiero dzisiaj sprawdziłem przekaźnik 213 i również okazał się sprawny.
Dwa lata temu zgubiłem ostatni kluczyk od auta i byłem zmuszony wymienić wszystkie wkładki wraz ze stacyjką i na szczęście została mi kostka od stacyjki.
Wymieniłem ją jak koledzy mi radzyliście i wszystko gra.
Przy okazji przekręciłem śrubki od wskaźnika temperatury, ponieważ wskazywał nieprawidłowo, tzn. silnik był rozgrzany, a wskazywał raz 50 stopni, albo w ogóle(termostat nowy) i już działa poprawnie- 90 s.
Bardzo dziękuję za zainteresowanie się moimi tematem i dobre rady.
Pozdrawiam
Naturalnie, że w pierwszej kolejności sprawdziłem wszystkie bezpieczniki i byłe one ok.
Dopiero dzisiaj sprawdziłem przekaźnik 213 i również okazał się sprawny.
Dwa lata temu zgubiłem ostatni kluczyk od auta i byłem zmuszony wymienić wszystkie wkładki wraz ze stacyjką i na szczęście została mi kostka od stacyjki.
Wymieniłem ją jak koledzy mi radzyliście i wszystko gra.
Przy okazji przekręciłem śrubki od wskaźnika temperatury, ponieważ wskazywał nieprawidłowo, tzn. silnik był rozgrzany, a wskazywał raz 50 stopni, albo w ogóle(termostat nowy) i już działa poprawnie- 90 s.
Bardzo dziękuję za zainteresowanie się moimi tematem i dobre rady.
Pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
- Grzegorzbielsko
- Forum Audi 80
Sprawdź pająka, ewentualnie też bezpieczniki od długich. A jak włączasz długie to kontrolka na desce świeci?sp.olsztyn pisze:u mnie nie działają drogowe. Gdy pociągnę wajchę do siebie od świateł do siebie (mruganie długimi) to świecą. Jak włączę (pchnięcie do przodu) normalnie żeby się świeciły to tylko pozycje. O co kaman ??