Kupiłem niedawno audiczkę 80 z lpg i mam problem z jazdą na pb.W czasie jazdy gdy jest ciepły i chcę go przeżucic na benzynkę to nie da się jechać,gaśnie .W ogule jak jest ciepły to próba odpalenia na pb kończy się niepowodzeniem lub chodzi tylko na wolnych obrotach a gdy nacisnę gaz to gaśnie.Poradzcie coś.Pozdrawiam .Silnik 2.0
Zappoznaj się proszę z regulaminem i nazywaj poprawnie tematy.
[80B3 2.0]problem z jazdą na pb
[80B3 2.0]problem z jazdą na pb
Ostatnio zmieniony 13 gru 2008, 19:54 przez marek263, łącznie zmieniany 1 raz.
- Grzegorzbielsko
- Forum Audi 80
2.0 ale jaki? w sumie są 3 rodzaje.
Musimy to ustalić, czy filtr powietrza jest jak prostokątne pudło czy okrągły talerz, albo podaj jaką masz moc?
Czy na zimnym silniku dobrze pracuje na PB?
- sprawdź/wymień niebieski czujnik temp cieczy
- sprawdź czy zawór LPG nie przepuszcza gazu tym samym silnik pracuje na 2 paliwach naraz i jest zalewany
- mogą tez być już uszkodzone wtryskiwacz/wtryski, pompa paliwa.
Przed tytułem postu powinienieś jeszcze dodać w tagu [ ] jakiego modelu się to dotyczy ale to musimy ustalic jaki masz motorek
Musimy to ustalić, czy filtr powietrza jest jak prostokątne pudło czy okrągły talerz, albo podaj jaką masz moc?
Czy na zimnym silniku dobrze pracuje na PB?
- sprawdź/wymień niebieski czujnik temp cieczy
- sprawdź czy zawór LPG nie przepuszcza gazu tym samym silnik pracuje na 2 paliwach naraz i jest zalewany
- mogą tez być już uszkodzone wtryskiwacz/wtryski, pompa paliwa.
Przed tytułem postu powinienieś jeszcze dodać w tagu [ ] jakiego modelu się to dotyczy ale to musimy ustalic jaki masz motorek
- Grzegorzbielsko
- Forum Audi 80