[b3 1.8] Ciekawostka - remont czy swap ?
- Łukaszek KSZO
- Forum Audi 80
[b3 1.8] Ciekawostka - remont czy swap ?
Mam silnik 1.8 s na monowtrysku i nie wiem co zrobic by miec wiecej mocy teraz jest troche zmeczone 90ps .
Czy oplaca mi sie swap czy remontowac silnik, czy zmienic mono na wielopunkt czy sie w ogole da zalozyc do tego silnika pelny wtrysk?
Myslalem o swap-ie na 2.0 - oplaca mi sie takie przedsiewziacie?
Prosze pomozcie.
Z gory Dziekuje
Czy oplaca mi sie swap czy remontowac silnik, czy zmienic mono na wielopunkt czy sie w ogole da zalozyc do tego silnika pelny wtrysk?
Myslalem o swap-ie na 2.0 - oplaca mi sie takie przedsiewziacie?
Prosze pomozcie.
Z gory Dziekuje
Ostatnio zmieniony 23 lut 2011, 16:18 przez Łukaszek KSZO, łącznie zmieniany 2 razy.
- Łukaszek KSZO
- Forum Audi 80
- Łukaszek KSZO
- Forum Audi 80
Przy zmianie na ABK musiałbys zmienic cała wiązke elektryczną wraz z ECU, do tego przepływomierz, obudowa filtra powietrza wraz z mocowaniami, przewody paliwowe itp. Jeżeli włożysz ABT to jedynie zyskasz kilka Nm w porównaniu do swojego PM. Taniej bedzie zrobic remont silnika i przynajmniej bedziesz wiedział na czym stoisz.
Poprostu oddaj auto do mechanika, zapłać i jeździj. od pierwszego posta wiadomo, że żadnego swapa nie zrobisz, boś zielony... szkoda zawracać głowę.Łukaszek KSZO pisze:ale na zmiae na dizla musialbym i obrotomierz wymieniac i kilka rzeczy wiecej niz do benzyniaka
Ps. taki swap prawdopodobnie bedzie droższy niz wartość twojego samochodu...
- Łukaszek KSZO
- Forum Audi 80
- Łukaszek KSZO
- Forum Audi 80
tak tez juz robilem ale kazdy kto robil swapa nie robil go z 1.8 na 2.0 >juz raz napisalem pytalem co zrobic by bylo choc troszke wiecej mocy kazdy kto odpowiadal na moj tema mowil ze do tego silnika nie da sie nic wlozyc i zeby zmienil silnik na 2.0 abk . kurcze naprawde nie poszedlem na latwizne i nie napisalem od razu tego tematu . przeczytalem kilkanascie podobnych tematow i wszedzie pisza ze drogo drogo takze wielki mam dylemat czy remont czy swap . boje sie kosztow i najprawdopodobniej zrobie remont silnika.
Takie pytanko w zakresie odpowiedzi tak czy nie. Da sie zalozycz do tego silnika pelny wtrysk?
Takie pytanko w zakresie odpowiedzi tak czy nie. Da sie zalozycz do tego silnika pelny wtrysk?