No niestety po to są pasy aby po nich przechodzili piesi ale jest jeszcze coś takiego jak wtargniecie na przejście i wtedy kierowca jest nie winny.
Nie od kont jesteśmy w UE to ubezpieczyciel wypłaca za to co jest zamontowane w aucie... ale jest mały haczyk jeśli ta rzecz występuje w zamienniku to możesz być pewny iż dostaniesz jego najtańsza odmianę, ale tak się ładnie składa iż części od eSki nie występują w żadnym zamienniku i tym sposobem ubezpieczyciel musi Ci wypłacić kasę za oryginał. Wiem bo jak sąsiad cofał i we mnie zahaczył to za skorupę zderzaka (bez kratek, bez wzmocnienia i całej reszty) dostałem lekko ponad 2tyś zł. Oczywiście nie wypłacą Ci jak na audi będziesz miał części z mercedesa :lol:duo pisze:przypadkiem nie jest tak, że dostałbys hajs za seryjne graty ?
Ale to nie trzeba wcześniej poinformować ubezpieczyciela że się posiada np. taki zderzak w swojej niuni :?: Jak to z tym jest :?:Solskier pisze:Nie od kont jesteśmy w UE to ubezpieczyciel wypłaca za to co jest zamontowane w aucie... ale jest mały haczyk jeśli ta rzecz występuje w zamienniku to możesz być pewny iż dostaniesz jego najtańsza odmianę, ale tak się ładnie składa iż części od eSki nie występują w żadnym zamienniku i tym sposobem ubezpieczyciel musi Ci wypłacić kasę za oryginał. Wiem bo jak sąsiad cofał i we mnie zahaczył to za skorupę zderzaka (bez kratek, bez wzmocnienia i całej reszty) dostałem lekko ponad 2tyś zł. Oczywiście nie wypłacą Ci jak na audi będziesz miał części z mercedesa :lol: