[B4 2.6 ABC]Gdzie się ustawia kąt wyprzedzania zapłonu
[B4 2.6 ABC]Gdzie się ustawia kąt wyprzedzania zapłonu
I ile powinien wynosić w b4 abc. Pytam ponieważ pali prawdobnie ze dwa litry za dużo 14 na mieści przy zamulaniu. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2007, 08:42 przez Andrzejewicz, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak się usawie kąt wyprzedzania zapłonu i moż to kosztować. A może metodą prób i błędów spróbował bym sam czy ktoś mi podpowie jak to się robi.
Jak się okazało mam padnięty czujnik temperatury powietrza dolotowego i myślę że to będzię ta przyczyna.
A gdzie jest ten przepływoemierz i czy wogóle jest w moim aucie i co może być z nim nie tak.
Bo jeżeli chodzi o czujnik temperatury powietrza dolotowego to wyczytałem że w vektrze V jak był zpsuty to paliła z 5 l za dużo.
A może ktoś z was ma dostęp do jakiegoś urzywanego czujnika bo nowy kosztuje 190 zł
Jak się okazało mam padnięty czujnik temperatury powietrza dolotowego i myślę że to będzię ta przyczyna.
A gdzie jest ten przepływoemierz i czy wogóle jest w moim aucie i co może być z nim nie tak.
Bo jeżeli chodzi o czujnik temperatury powietrza dolotowego to wyczytałem że w vektrze V jak był zpsuty to paliła z 5 l za dużo.
A może ktoś z was ma dostęp do jakiegoś urzywanego czujnika bo nowy kosztuje 190 zł
- hołard
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 AAN
Jest miedzy filtrem a rurą ale w modelach 2,8. Mam 2,6 i nie mam przepływomierza, zreszta to widac. Niedawno na AKP była dyskusja czy jest czy nie ma http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... sc&start=0