[80 b3 1.8] Za dużo pali
[80 b3 1.8] Za dużo pali
Witam, moja audica za duzo mi pali,
przy totalnie spokojnej jezdzie 12,5 l
przy bardziej dynamicznej 15 l
troche to duzo szczegolnie ze benzyna podrozala
ktos mi mowil ze tam jest automatyczne ssanie i moze sie wlacza i nie wylacza.
wymienialem filtr powietrza, czyscilem gaznik i nic to nie pomaga
nie wiem co moze byc
prosze o pomoc.
przy totalnie spokojnej jezdzie 12,5 l
przy bardziej dynamicznej 15 l
troche to duzo szczegolnie ze benzyna podrozala
ktos mi mowil ze tam jest automatyczne ssanie i moze sie wlacza i nie wylacza.
wymienialem filtr powietrza, czyscilem gaznik i nic to nie pomaga
nie wiem co moze byc
prosze o pomoc.
-
- Forum Audi 80
Ostatnio miałem to samo u siebie. Na początku paliła jak smok a po tyg gaźnik całkowicie zaczoł sie zalewać i byłem zmuszony go regenerować:] żadne regulacje nie pomagały i tylko traciłem na nie pieniądze.krychu pisze:Jak mnie pamiec nie myli to w automatycznych ssaniach zawodzily silowniczki podcisnieniowe PULL-DOWN, moze on ci teraz nie wylacza woogole ssania. Moze byc nieszczelny i dawac lewe powietrze dodatkowo.
sprawdź przyspieszacz podsiśnieniowy i odśrodkowy , oraz poziom paliwa w gaźniku , jeżeli pływak się rozszczelnił , to może zalewać gaźnik , jakiego koloru masz świece , czarne , zasyfiałe świadczą o zbyt bogatej mieszance , kakałko jest optymalne , to samo rura wydechowa , jeżeli jest czarna to masz zbyt bogatą mieszanke , kakao - jest ok .
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
dobrze że napięcie Ci oscyluje bo tak powinno byćroman26 pisze:U mnie chyba sonda szwankuje, (pokaże jak to wyglądało u mnie na multimetr)
od 0 2.1 do 0 7.0 i tak skacze na przemian. Wyglądało to tak jak by zwariował (Multimetr ustawiłem na zakres DCV 20 ) mam nadzieję że teraz pomiar wykonałem prawidłowo?