[B3/B4]Ustawienie godziny w zegarze
[B3/B4]Ustawienie godziny w zegarze
Witam, zmienił sie czas i mój zegarek niestety nie;-) Mam na liczniku dwa pokrętła z lewej strony.Jedno jest przekręcane i reguluje sie natężenie podświetlenia a drugie domyślam sie ze jest od ustawienia zegarka cyfrowego tylko napiszcie jak to zrobić czy naciskać czy przekręcać
[ Dodano: 2007-03-26, 07:28 ]
:cry:
[ Dodano: 2007-03-26, 07:28 ]
:cry:
Ostatnio zmieniony 26 mar 2007, 18:17 przez rabbit, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Panowie, sorry za odgrzanie kotleta, ale pasuje problem w temat:
Wymieniałem podświetlenie na czerwone (żarówki + folia się nie sprawdziły, bo folia spłonęła) na diody SMD, i trochę było walki, ale ostatecznie wszystko świeci, jednak jest pewien problem.
Zegarek nastawił się na 0:00 i nie chce się przestawić. Nalicza czas bezproblemowo, ale mogę go nastawić. Kręcę w lewo, w prawo i nie mogę. Dodam że wyjmowałem kilkakrotnie licznik, bo już parę rzeczy z nim robiłem i wiem ajk zegarek nawstawić.
Cóż to złego się stało i jak to cuś naprawić?
Jak się nie da to pójdę o północy do auta i zegarek zrestartuję to będzie działał <ok>
Wymieniałem podświetlenie na czerwone (żarówki + folia się nie sprawdziły, bo folia spłonęła) na diody SMD, i trochę było walki, ale ostatecznie wszystko świeci, jednak jest pewien problem.
Zegarek nastawił się na 0:00 i nie chce się przestawić. Nalicza czas bezproblemowo, ale mogę go nastawić. Kręcę w lewo, w prawo i nie mogę. Dodam że wyjmowałem kilkakrotnie licznik, bo już parę rzeczy z nim robiłem i wiem ajk zegarek nawstawić.
Cóż to złego się stało i jak to cuś naprawić?
Jak się nie da to pójdę o północy do auta i zegarek zrestartuję to będzie działał <ok>
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Może być odlutowana/urwana jedna z nóżek mikrostyku albo wyrwana/pęknięta ścieżka doprowadzająca sygnał. Tak mi się jeszcze nasunęło, że może gdzieś Ci masę "wcięło" bo to jest sterowane masą. Sprawdź czy gdzieś jakiś przewód/ścieżka nie wisi w powietrzu. Ponieważ wyciągałeś płytę główną to stawiam na pęknięcie ścieżki. Czasem przy takich oględzinach przydaje się szkło powiększające i omomierz.