[B3 1.6 TD SB]Zapalanie na ciepło.
[B3 1.6 TD SB]Zapalanie na ciepło.
Witam mam problem z moją audiczką. Mianowicie ma ona jakieś humorki(jak to kobieta), na zimno zapala na dotyk, ale kiedy jest rozgrzana to albo zapali na dotyk albo po dlugim i kilkukrotnuym kręceniu, lub wcale. Znajomy mechanik stwierdzil, że to prawddopodobnie pompa, ale chciałbym sie dowiedzieć co wy o tym myślicie i czy mieliście podobne przypadki.Zaznaczam,że na zimno nigdy nei musiałem jej nawet kręcić gada na dotyk.Czasem pomaga odłączenie czujnika świec.Proszę o pomoc nie chciałbym ruszać nei potrzebnie pompy bo spalanie jest ok.
Ostatnio zmieniony 02 kwie 2007, 19:13 przez Kosa, łącznie zmieniany 1 raz.
To nie to na 100%
Filtry wymienilem od razu jak tylko kupiłem. A tankować tankuje tylko na shellu i czasem v powera diesla tez wlewam. takze przyczyna lezy gdzie indziej.Ale dzieki :->
miałem ten sam problem z moją wcześniejszą Audi 1,6td, niestety skończyło sie wymianą pompy wtryskowej na inna używaną gdyż stara była już tak wyeksploatowana że dawała za niskie ciśnienie a bjawem był właśnie problem z odpalaniem na ciepło, proponuję więc jak już nic nie pomoże sprawdzić pompe wtryskową u jakiegoś "pompiarza"
pozdrawiam
pozdrawiam
zapalanie na ciepło
powodów pare; zapowietrza się ,cofa paliwo,może zwarcie,rozrząd,wtryski sprawdził bym po kolei