Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b3]80-Alarm-nie "pika"-nowy problem

ODPOWIEDZ
mireko
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[b3]80-Alarm-nie "pika"-nowy problem

Post autor: mireko » 16 gru 2008, 20:22

Witam.Mam problem z alarmem.Mianowicie czasem ma tak,że normalnie pika i miga kierunkami przy zamykaniu i otwieraniu,a czasem mu najdzie i tylko miga.Przy próbie uruchomienia go wyje normalnie.
Alarm sprzęgnięty jest z centralnym.Niestety marki alarmu nie znam-jest tylko czarne pudełko i zalane w nim przewody.Piloty też-jednej jednej firmy-drugi innej.
Wiem,że to ogólne dane,ale może są jakieś cwancyki i sposoby ustawiania alarmu(np.kombinacja wciskania przycisków pilota? :roll: ),resetowaniu itp.Alarm zakładał kumpel poprzedniego właściciela-nie jest fabryczny.
Będę wdzięczny za jakiekolwiek rady-wypróbuję. ;-)
Ostatnio zmieniony 23 mar 2009, 19:35 przez mireko, łącznie zmieniany 1 raz.

y_aro
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: y_aro » 16 gru 2008, 20:44

witam.proponuje zmienić alarm na nowy bo takie dziwuksy bez nazwy nie zdają egzaminu.to nie jest aż tak duży koszt a efekty widoczne.Pozdrawiam!!

mireko
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mireko » 16 gru 2008, 20:54

y_aro pisze:witam.proponuje zmienić alarm na nowy bo takie dziwuksy bez nazwy nie zdają egzaminu.to nie jest aż tak duży koszt a efekty widoczne.Pozdrawiam!!
Najlepiej zmienić auto-to tez nie duży koszt...
A tak poważnie-alarm jest-niech będzie-zły nie jest,bo nie wyje bez powodu,a mimo to jest czuły.
Przedtem też coś się działo-po zamknięciu pilotem pikał 4 razy,jakby coś meldował,ale zamykał.

ppawlo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ppawlo » 16 gru 2008, 22:22

U mnie zamknięcie to jedno pyknięcie, otwarcie to dwa. Jeśli przy zamykaniu pyknie mi trzy razy to znaczy, że mam problem z którymś z czujników (najczęściej niedomknięta klapa lub któreś drzwi). Jeśli alarm był zamontowany niechlujnie to teraz właśnie może być jakiś problem, który jet sygnalizowany czterema pyknięciami zamiast jednym. Tak więc wypadałoby przejrzeć całą instalację tego alarmu.

Awatar użytkownika
mario2560
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mario2560 » 16 gru 2008, 22:22

Spróbuj wcisnąć jednocześnie przycisk otwierania i zamykania, jeśli robi się to dwoma różnymi oczywiście ;-) Ja mam alarm Seo i właśnie wciskając jednocześnie przycisk otwierania i zamykania przełącza się ciche i głośne zamykanie i otwieranie czyli pikanie. Czterokrotne pikanie o którym wspomniałeś może też oznaczać że bateria w pilocie jest słaba.

mireko
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mireko » 16 gru 2008, 23:21

mario2560 pisze:Spróbuj wcisnąć jednocześnie przycisk otwierania i zamykania, jeśli robi się to dwoma różnymi oczywiście ;-) Ja mam alarm Seo i właśnie wciskając jednocześnie przycisk otwierania i zamykania przełącza się ciche i głośne zamykanie i otwieranie czyli pikanie. Czterokrotne pikanie o którym wspomniałeś może też oznaczać że bateria w pilocie jest słaba.
I to chyba będzie to-bo kiedyś możliwe,że wyjmując pilota z kieszeni nacisnąłem oba i potem był cyrk.Spróbuję zrobić jak piszesz.Ten "ładniejszy" pilot to właśnie Seo,więc możliwe,że i alarm mamy taki sam-pikanie też się zgadza.
Jutro zrobię jak piszesz-dam znać o efektach. ;-)

[ Dodano: 2008-12-17, 16:42 ]
mario2560-miałeś rację.Mamy chyba jednak takie same alarmy :-> .Twoja rada pomogła-działa oki.
Jestem wdzięczny-masz u mnie wielkie "P" i <piwo>

Awatar użytkownika
mario2560
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mario2560 » 26 gru 2008, 13:27

Cieszę się że pomogłem <ok>

Awatar użytkownika
pasiak
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: pasiak » 26 gru 2008, 13:31

u mnie to działa tak,że jak przytrzymam dłuzej przycisk otwierania to alarm przełącza się w tryb cichego uzbrajania. dopiero po ponownym przytrzymaniu klawisza otwierania wraca do głosnego uzbrajania. pozdr.

mireko
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mireko » 23 mar 2009, 16:29

Witam.Pomocy!
Wczoraj mój alarm zwariował.Żona pod kościołem nie mogła otworzyć pilotem CZ i rozbroić alarmu.Otworzyła kluczykiem i kumpel odłączył syrenę-jakoś na kierunkach wróciła.Potem kombinowałem stacyjką i pilotem,aż jakoś wrócił do normy.Wieczorem znowu to samo.Odłączenie aku na noc pomogło na tyle,że otworzy się,zamknie a po przekręceniu kluczyka znowu miga.Czytałem instrukcję do alarmu i nic mi nie pomaga.Teraz miga LED jakby był uzbrojony,a pikanie pilotem nic nie daje i CZ nie zamyka.Słaba bateria w pilocie?Rozprogramował się?Awaria,czy próba włamania?
Aha-na drugim pilocie to samo.Alarm SEO.

Awatar użytkownika
sylwiasty
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: sylwiasty » 24 mar 2009, 01:27

Witam! Proponuję poszukać w sieci jakiejś instrukcji od alarmu bo może wprowadziłeś go w jakiś stan programowania/awaryjny i stąd te kwiatki. Swoją drogą to co to za alarm, w którym po odcięciu syreny można sobie odjechać autem. Rada kolegi y_aro jest w tej sytuacji jak najbardziej trafiona.

mireko
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mireko » 24 mar 2009, 16:04

A więc tak-alarm Seo Concerto.Na forach elektronicznych chwalą tę markę.Przyczyną NAPEWNO była woda w centralce,która schowana była w aucie w środku-więc chyba skraplanie(były takie przypadki).Po wysuszeniu alarm rozbroił się.
Napewno przez te moje kombinacje rozprogramowałem go,ale znalazłem instrukcję w necie i będę próbował go ustawić w tryb fabryczny.
To tak na prędce,bo wpadłem na chwilę po instrukcję.Jak skończę dam znać co i jak-oraz podeślę linki do instrukcji i schematów tego alarmu(może ktoś kiedyś skorzysta) <ok> ;-)

[ Dodano: 2009-03-25, 19:59 ]
Doszedłem już do wprowadzania Code Pin i nie chce zatwierdzić i nie reaguje. :evil:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Centralny zamek, alarm, immobilajzer.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl