Witam
Od pewnego czasu mam problem gdy odpale samochód z rana badz gdy postoji pare godzin i jade na zimnym silniku to powyzej 2 tys moja audice cos muli. a gdy wtedy np nacisne mocniej lub prawie do oporu pedal gazu to zwalnia sama i sie dusi. dzieje sie tak tylko na zimnym silniku na cieplym wszystko jest oki.
Od czego mam zacząć sprawdzanie??
Za wszystkie podpowiedzi z gory dziekuje
[80 B3 1.8S] zimna jedzie tylko do 2 tys obr/min
Re: [80 B3 1.8S] zimna jedzie tylko do 2 tys obr/min
A moze napiszesz jaki masz silnik :?: :?: bo mozna tylko wróżycMarcin19l pisze:Witam
Od pewnego czasu mam problem gdy odpale samochód z rana badz gdy postoji pare godzin i jade na zimnym silniku to powyzej 2 tys moja audice cos muli. a gdy wtedy np nacisne mocniej lub prawie do oporu pedal gazu to zwalnia sama i sie dusi. dzieje sie tak tylko na zimnym silniku na cieplym wszystko jest oki.
Od czego mam zacząć sprawdzanie??
Za wszystkie podpowiedzi z gory dziekuje
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Na gaz powinno się przełączać jak silnik jest rozgrzany - reduktorowi nie służy "niedogrzana" praca, szczególnie przy obecnych temperaturach. Przyczyną która pogłębia efekt może być także wyeksploatowany lub/i źle ustawiony reduktor LPG.Marcin19l pisze:zapomniałem jeszcze wczoraj dopisac ze dzieje sie tak tylko na gazie, na benzynie wszystko ładnie chodzi...