[B4/B4] taschki panele audi 80 tył
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Niestety cena boli, ale jak wezmiemy pod uwagę, że nie jest to seryjnie, maszynowo, hurtowo tłuczony tylko ktoś reza to dla Ciebie to cena warta jest tej pracy i tu nie ma co wiele dyskutować.
Smutne jest, ze Audi w latach 90tych w b3, b4 robiło tak kupowaty system audio. Trzeba samemu jakos zaradzić
Smutne jest, ze Audi w latach 90tych w b3, b4 robiło tak kupowaty system audio. Trzeba samemu jakos zaradzić
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
30zł taniej, tylko pytanie czy zbierze się tylu chętnych :roll:
a pytanko czy można gdzieś dostać takie taschniki na dwa głośniki ? czy może zrobią na zamówienie?
a pytanko czy można gdzieś dostać takie taschniki na dwa głośniki ? czy może zrobią na zamówienie?
Ostatnio zmieniony 30 mar 2007, 08:22 przez Krycha, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
ja bym poszedł na zbiorowy zakup...ktoś mi perfidnie w tylne drzwi wkręcił tanie 2-drożne głośniczki na 4 wkrętach z czego chyba trzyma 1 z nich bo w reszczie się oberwało miejsce wkręcenia...ktoś był rezaczem niszczycielem co to robił...teraz musze solidnie poprawić tylne drzwi...na szczęście przód jest nieruszony.
[ Dodano: 2007-03-31, 11:57 ]
analizując te linki co daliście na allegro na taszki to jeszcze niewiem tylko czy te 200-300zł to cena za komplet (2 szt) czy tylko za jedne drzwi....jeśli to pierwsze to można kupić w przypływie kasy ale inaczej za drogo...ja kiedyś sam rezałem tuby basowe i maskowałem głośniki w dziwnych miejscach...myśle ze wyrazam sobie taką taszkę. Gdzieś pisało że drewno jest świetnym materiałem do nagłośnienia, ..hehehe bujda...materiał na gitare i skrzypce spoko ale nie na głośnik...drewno rezonansuje a tego nie chcemy w car audio...mdf jest idealny...chyba że ktoś gąbką chce wyklejać ścianki drewniane...ale nie polecam
[ Dodano: 2007-03-31, 11:57 ]
analizując te linki co daliście na allegro na taszki to jeszcze niewiem tylko czy te 200-300zł to cena za komplet (2 szt) czy tylko za jedne drzwi....jeśli to pierwsze to można kupić w przypływie kasy ale inaczej za drogo...ja kiedyś sam rezałem tuby basowe i maskowałem głośniki w dziwnych miejscach...myśle ze wyrazam sobie taką taszkę. Gdzieś pisało że drewno jest świetnym materiałem do nagłośnienia, ..hehehe bujda...materiał na gitare i skrzypce spoko ale nie na głośnik...drewno rezonansuje a tego nie chcemy w car audio...mdf jest idealny...chyba że ktoś gąbką chce wyklejać ścianki drewniane...ale nie polecam
panowie a jaki jest sens zakladania glosnikow w tylnych drzwiach, dobrej muzyki slucha sie stereo (chyba ze ktos ma zamiar montowac kino i surround tam bedzie jak znalazl) moja sutgestia to zainwestowac kase przeznaczona na tyl na dopracowanie przodu bardzo dobre wygluszenie drzwi i glosniki z wyzszej polki wszystko na sztywno!!! i efek zapewniam bedzie duzo lepszy niz zestaw przod drzwi i tyl drzwi, pozdrownienia
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Zgadzam sie w 100% Doc,Doc pisze:1. dzwiek dla pasazerow z tylu
2. efektywniejszy bas
3. obciazenie radiootwarzacza na wszystkie kanaly, wykorzystanie go w pelni
4. wieksza efektywnosc calego zestawu
Bez sensu by było zeby grał tylko przod. Odwracasz sie do tylu a tam cisza
Jak sie robi takie audio to trzeba wyposazyc kazda strefe w glosniki przod i tył i ew. bagaznik rzecz jasna :mrgreen:
to byla tylko sugestia, mam troszke inne zdanie autem jezdze ja a nie pasazerowie z tylu( zafalszowanie sceny dzwoekowej), jesli chodzi o fektywniejszy bas to tylko subwoofer, co do obciazenia radioodtwarzacza to w ogole nie widze zwiazku, a wieksza efektywnosc to chyba tak jak mowilem tylko przy kinie, pozdro
jak nie rozmyjesz jak rozmyjesz...scena Ci sie cofnie...... teoretycznie w systemach startujących w sound off liczy się przód i subwoofer. I to jest oceniane, a scena ma być na poziomie przedniej maski.
Inna sprawa ze my tutaj raczej budujemy systemiki które po prostu mają umilać czas w aucie a nie powalać super jkaością znaną i hi-endowych konstrukcji :):)
Pozdro
Inna sprawa ze my tutaj raczej budujemy systemiki które po prostu mają umilać czas w aucie a nie powalać super jkaością znaną i hi-endowych konstrukcji :):)
Pozdro