:cry: wielkie dzieki za instrukcje ale nie mam czasu na robienie zdjec kazdej dupereli, malo tego pomniejszania jej do rozmiarow odpowiadajacych i do tego jeszcze opisy a kontakt ze mna jest tylko na prv bo na gg nie dochodza czesto, jak dostaje prv to mam tez na meilu potwierdzenie...a ogolnie to nie korzystam ze swojego kompa - ale oki jak ktos dostosowal regulamin do dzieci neostrady ktore siedza non stop w sieci to trudno, napewno nikt nie bedzie plakal ze nie kupi ode mnie mimo ze cos mam i lezy bezuzytecznie. :evil:
Tak czy inaczej niezly pomysl na konkurencje <osohozi>
ps. idac waszym tropem to ktos wie co kupuje wiec po co foto pogladowe...real foto wiadomo bo pokazuje konkretnie nasz przedmiot...
Ogłoszenia
- Doc
- Administrator

- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Zdjęcie jest wymagane. Nie zmienimy regulaminu w tej kwestii.
Z życia wiem, że jakakolwiek wyjątek byłby stosowany nieustannie, co w efekcie dałoby ogłoszenia bez żadnych zdjęć.
Dzisiaj można zdjęcie zrobić komórką, aparatem, znaleźć w necie. Nie stanowi to większego problemu.
Aukcje na allegro bez zdjęć są przez większość ludzi omijana wielkim łukiem. Nawet jeśli ktoś kupić chce głupi włączniczek.
Zastosujcie się proszę do tego dla naszego wspólnego dobra. Nie ma to na celu utrudnienie życia sprzedającym. Ułatwi kupno, przyśpieszy sprzedaż.
Pozdrawiam.
Z życia wiem, że jakakolwiek wyjątek byłby stosowany nieustannie, co w efekcie dałoby ogłoszenia bez żadnych zdjęć.
Dzisiaj można zdjęcie zrobić komórką, aparatem, znaleźć w necie. Nie stanowi to większego problemu.
Aukcje na allegro bez zdjęć są przez większość ludzi omijana wielkim łukiem. Nawet jeśli ktoś kupić chce głupi włączniczek.
Zastosujcie się proszę do tego dla naszego wspólnego dobra. Nie ma to na celu utrudnienie życia sprzedającym. Ułatwi kupno, przyśpieszy sprzedaż.
Pozdrawiam.
Proszę o wytłumaczenie mi pewnej kwestii. W regulaminie jest zapis:
Wiem, że można dokonać transakcji poza allegro ale to już na własne ryzyko i na pewno Administracja Klubu Audi 80 nie brałaby odpowiedzialności za taką transakcję.
Zdrówka.
A poniżej taki:Odnośnik do aukcji z danym przedmiotem, czy też innej strony internetowej nie jest odpowiednikiem w/w, wymaganych kryteriów. Może być użyty jako uzupełnienie oferty.
Jaki jest sens wstawiania zdjęć w postaci miniaturek i podawaniu ceny skoro to wszystko i tak muszę wstawić na allegro. Czy nie lepiej byłoby poprzestać na dokładnym opisie sprzedawanego przedmiotu i odnośniku do aukcji? Zaoszczędziłoby to czasu, a niektórzy nie mają go za wiele.Pamiętaj, aby każdą transakcję finalizować za pośrednictwem Allegro.pl.
Wiem, że można dokonać transakcji poza allegro ale to już na własne ryzyko i na pewno Administracja Klubu Audi 80 nie brałaby odpowiedzialności za taką transakcję.
Zdrówka.
- Skuciok
- Forum Audi 80

- Imię: Sebastian
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
przeczytaj zdanie które jest poniżej zacytowanego
Natomiast wymagane jest zdjęcie w ogłoszeniu.
Wystarczy się stosować do regulaminu i wszystko będzie ok.
Czemu każdy ma problem z tymi ogłoszeniami, skoro masz fotki na allegro i je dodajesz z własnej nieprzymuszonej woli to przeklej tylko link do obrazka z aukcji i po sprawie :!: Wieczne dymy są o ten dział i dodawanie ogłoszeń, widzę że na oko więcej niż połowa ogłoszeń jest nieprawidłowo dodana. Czemu tak trudno po prostu bez dyskusji napisać ogłoszenie jak regulamin przewiduje :?:
To jest zalecenie, nikt ci nie każe finalizować transakcji via allegro.regulamin pisze:Pamiętaj, aby każdą transakcję finalizować za pośrednictwem Allegro.pl.
Znamy kilka przypadków wyłudzeń i kradzieży. Administracja Klubu Audi 80 nie bierze odpowiedzialności za transakcje.
Natomiast wymagane jest zdjęcie w ogłoszeniu.
Wystarczy się stosować do regulaminu i wszystko będzie ok.
Czemu każdy ma problem z tymi ogłoszeniami, skoro masz fotki na allegro i je dodajesz z własnej nieprzymuszonej woli to przeklej tylko link do obrazka z aukcji i po sprawie :!: Wieczne dymy są o ten dział i dodawanie ogłoszeń, widzę że na oko więcej niż połowa ogłoszeń jest nieprawidłowo dodana. Czemu tak trudno po prostu bez dyskusji napisać ogłoszenie jak regulamin przewiduje :?:
- IC69
- Przyjaciele

- Imię: Irek
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
zserty, a kto Cię do tego zmusza?Jaki jest sens wstawiania zdjęć w postaci miniaturek i podawaniu ceny skoro to wszystko i tak muszę wstawić na allegro.
regulamin pisze:Pamiętaj, aby każdą transakcję finalizować za pośrednictwem Allegro.pl.
Znamy kilka przypadków wyłudzeń i kradzieży. Administracja Klubu Audi 80 nie bierze odpowiedzialności za transakcje.
Ten zapis skierowany jest przede wszystkim do kupujących. Transakcja zawarta za pośrednictwem serwisu aukcyjnego, jest bezpieczniejsza od tej zawartej "na gębę" i w razie czego jest łatwiej dochodzić swego.
Pamiętajcie, że im prostszy regulamin tym lepszy. Nie chodzi o to, żeby na nastawiać restrykcyjnych punktów i albo się do tych punktów gawiedź zastosuje albo fora ze dwora, bo przecież nikt nikogo nie zmusza.
Forum ma być przyjazne użytkownikom, a przez ten regulamin te forum takie nie jest.
Spójrzcie na konkurencję. Tam nie ma takich problemów, a zasady są o wiele prostsze.
Forum ma być przyjazne użytkownikom, a przez ten regulamin te forum takie nie jest.
Spójrzcie na konkurencję. Tam nie ma takich problemów, a zasady są o wiele prostsze.
Dokładnie.Skuciok pisze:To jest zalecenie, nikt ci nie każe finalizować transakcji via allegro.
zserty, tłumaczyłem Ci to już przecież na PW.
Patrzymy na siebie, a nie na innych, bo u nas obowiązuje nasz regulamin, a nie czyjś inny.zserty pisze:Spójrzcie na konkurencję. Tam nie ma takich problemów, a zasady są o wiele prostsze.
No nie wiem czy bałagan spowodowany brakiem informacji w ogłoszeniu jest przyjazny Użytkownikowi, który czyta ogłoszenie, w którym nie ma żadnych konkretnych informacji, a tylko link do serwisu aukcyjnego. Jeśli ktoś chce link do serwisu, to chyba prościej wjeść od razu na stronę serwisu aukcyjnego i bezpośrednio tam szukać, a nie komplikować sobie życie. Prawda :?:zserty pisze:Forum ma być przyjazne użytkownikom, a przez ten regulamin te forum takie nie jest.
No i sam przyznałeś, że u nas zasady są proste skoro w ogłoszeniu wystarczy zamieścić opis sprzedawanego przedmiotu, jego realne zdjęcie i cenę za ile jesteś w stanie go sprzedać (bo kontakt jest przecież na PW). <ok>zserty pisze:Nie chodzi o to, żeby na nastawiać restrykcyjnych punktów i albo się do tych punktów gawiedź zastosuje albo fora ze dwora, bo przecież nikt nikogo nie zmusza.