witam
mam problem z dopiero co kupionym przez brata coupe z 7A - jedzie jakby miał z 90km a w dodatku pali jak smok, sprawdzona sonda L i czujnik temp silnika, niestety nie mam przepływki na podstawienie, niekiedy ma objawienie że na chwilkę załapie i jedzie dobrze, ale przeważnie zamula bardzo i pali 20/100 , jeszcze nie grzebałem nic przy tym silniku ale czas zacząć.
pozdrawiam
Proszę nazywać poprawnie temty. Następne nieprawidłowo nazwane tematy będą kasowane.
[2.3 20V 7A]Duże spalanie i zaniki mocy
[2.3 20V 7A]Duże spalanie i zaniki mocy
Ostatnio zmieniony 21 gru 2008, 23:17 przez GTO, łącznie zmieniany 2 razy.
stukowce nie są odpowiedzialne za dawkowanie paliwa tylko za zapłon.
no chyba ze ten Hitachi przy awarii stukowca broni się przed knockiem wzbogacając mieszankę, jutro się okaże , jak będą z nim jaja i kłopoty to założymy VEMSa.
pozdrawiam
[ Dodano: 2008-12-21, 12:44 ]
wiec było jak mówiłeś
poprzedni właściciel nieumiejętnie chciał naprawić knock sensor a dokładniej kable i nie było połączenia, teraz audik jedzie dość ładnie.
no chyba ze ten Hitachi przy awarii stukowca broni się przed knockiem wzbogacając mieszankę, jutro się okaże , jak będą z nim jaja i kłopoty to założymy VEMSa.
pozdrawiam
[ Dodano: 2008-12-21, 12:44 ]
wiec było jak mówiłeś
poprzedni właściciel nieumiejętnie chciał naprawić knock sensor a dokładniej kable i nie było połączenia, teraz audik jedzie dość ładnie.