Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B3 1.8] centralny zamek

ODPOWIEDZ
pppbek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B3 1.8] centralny zamek

Post autor: pppbek » 21 gru 2008, 01:10

Witam, mam problem z centralnym zamkiem tzn. zaczęło się od tego ze szlo mu ciężko otwierał się dopiero po paru sekundach a czasami nawet o wiele dłużej, z zamknięciem nie było problemu a teraz w ogóle nie chce się ani otworzyć ani zamknąć, kiedy wejdę do auta i wcisnę guzik od strony pasażera to wszystkie zamki się normalnie zamkną i otworzą, co to możne być i gdzie mam szukać usterki.

Awatar użytkownika
Damu$
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Damu$ » 21 gru 2008, 01:15

nie wiem czy Ci pomogę ale u mnie było tak samo i naprawiło się przez przypadek: wyjmowałem akumulator i po włożeniu go z powrotem wszystko działało:-) mało tego jakiś tydzień temu znowu ten sam problem i po kilku minutach odłączenia akumulatora znowu wszystko chodzi:-) co mi się tam psuje nie wiem ale wiem co pomaga:-)

pppbek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pppbek » 21 gru 2008, 14:47

robiłem jak pisałeś ale to nic nie dało co to możne być

Awatar użytkownika
Mobilek
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Mobilek » 21 gru 2008, 15:01

pppbek pisze:kiedy wejdę do auta i wcisnę guzik od strony pasażera to wszystkie zamki się normalnie zamkną i otworzą
Skoro zamek reaguje na kołek blokady od środka, zamyka i otwiera tylko z prawej strony, to masz uszkodzone sterowanie z lewej strony. Wobec powyższego sprawdź sobie wiązkę przewodów wychodzących do siłownika, zaczynając od miejsca przy lewym słupku a kończąc przy siłowniku. Oprócz tego może też być uszkodzony sam siłownik (mikroprzełącznik w siłowniku) i to będzie go kwalifikowało do wymiany.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Centralny zamek, alarm, immobilajzer.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl