[80 B3 2.0]stukanie w zawieszeniu przednim
-
- Forum Audi 80
[80 B3 2.0]stukanie w zawieszeniu przednim
mam problem z zawieszeniem przednim w audi 80 b3.po wymianie wszystkich elementów gumowych, amortyzatorów i łączniików wchodzących w skład zawieszenia przedniego nadal odczuwalne jest głuche stukanie jadąc powoli jak i szybciej po nierównej nawierzchni. proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2007, 20:34 przez marekolszak, łącznie zmieniany 1 raz.
- Brother_red
- Forum Audi 80
Jeżeli chodzi o stuki w zawieszeniu to bardzo trudno z tej pozycji pomóc ! Pisałeś, że wymieniłeś bardzo wiele części! Hmm może stuki dochodzą z kolumny kierowniczej? Otwórz maskę, złap za drażek kierowniczy na wysokści kolumny i poszarp nim zdecydowanie! Kiedyś w B3 przekopałem całe zawieszenie żeby znaleść stuki i na końcu sprawdziłem kolumnę problem tkwił właśnie tu Na kolumnie jest śruba, którą można zlikwidować znacznie luz.
Mam identyczny problem też wymieniłem już wszystkie gumy jakie tylko są od tulejek na wahaczach po łożysko MacPersona.
Mało tego już wymieniłem drugi raz wszystkie graty tym razem kupowane w serwisie, łącznie z gumą na/pod trawersą.
Też wołam o pomste do nieba i pomoc :evil:
Nie mam pojecia co to może być myślałem, że amorki no i oczywiście też wymieniłem kupiłem SACHS'y ale stukanie jak było tak jest
Mało tego już wymieniłem drugi raz wszystkie graty tym razem kupowane w serwisie, łącznie z gumą na/pod trawersą.
Też wołam o pomste do nieba i pomoc :evil:
Nie mam pojecia co to może być myślałem, że amorki no i oczywiście też wymieniłem kupiłem SACHS'y ale stukanie jak było tak jest