[B3 1.8 JN +LPG] problemy z obrotami
[B3 1.8 JN +LPG] problemy z obrotami
Witam wszystkich , mam problem z falujacymi obrotami problem ten wystepuje najbardziej na gazie. Po uruchomieniu silnika i przełączeniu na gaz obroty falują - spadają nawet do 400obr. i podnosza się po nagzaniu ,obroty częściowo sie normują ale dopiero po dłuzszym czasie . Podczas falowania tych obrotów słychć dziwne cykanie w cewce zapłonowej , cykniecie w cewce i spadek obrotów czy to normalne , czy należay wymienic już cewkę.
Na bęzynie tez czasami jest podobnie , ale najgorzej na gazie .Wymieniłem przewody , filtry i ustawiłem gaz u gazownika .Przejechałem do tej pory 8000km , jest troche lepiej niz na początku silnik już nie gaśnie , ale obroty dalej faluja .Co może być tego przyczyną
pomózcie bo sam nie wiem co mam robić.
Na bęzynie tez czasami jest podobnie , ale najgorzej na gazie .Wymieniłem przewody , filtry i ustawiłem gaz u gazownika .Przejechałem do tej pory 8000km , jest troche lepiej niz na początku silnik już nie gaśnie , ale obroty dalej faluja .Co może być tego przyczyną
pomózcie bo sam nie wiem co mam robić.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
dzieki ... popatrzyłem ale ja mam silnik NE ... jak by ktos mógł cyknac zdjecie z takim silnikiem zebym wiedział jak to wyglada ten plastki na koncu rury, albo nr katalogowy to odnajde . pozdrawiam
[ Dodano: 2008-11-24, 17:39 ]
Własnie dostałem dwie częsci od kolesia ale one jakos nie pasuja . Czy ktos moze cyknać fotke jak to ma byc w przypadku B3 z silnikiem NE .
[ Dodano: 2008-11-24, 17:39 ]
Własnie dostałem dwie częsci od kolesia ale one jakos nie pasuja . Czy ktos moze cyknać fotke jak to ma byc w przypadku B3 z silnikiem NE .
witam <ok> koledzy u mnie jest taki przypadek ze furka gdy jest zimna to ma strasznie niskie obroty wręcz dusi sie.. gdy silnik tylko troszke pochodzi i zlapie troszke temperatury to wtedy oborty sa ok takie jak maja byc.. i zarowno tak sie dzieje na LPG i na benzynce;/... myslicie ze to ten czujnik temperatury?? (niebieski)
-
- Forum Audi 80