[ALL]Warsztaty sprawdzone i polecane przez klientów audi80
warsztat
Ja sie stołuje w best service w Łomiankach. Wprawdzie Panowie sie nie specjalizuja w Audikach, ale robią solidnie i terminowo. Po postach na klubie Volvo - widuje na placu u nich sporo szwedzkich zabawek.
Dla mnie ważne jest to, ze robia uczciwie, nie obawiam sie, ze cos mi podmienia, bez obaw zostawiam autko na dwa dni jesli trzeba. I jeszcze jedno - stali klienci moga liczyc na tanią lawete - z wawy do łomianek 100 pln. Nie robia elektryki.
A juz osobiście - panowie przeprzyjemnie bawią rozmową. Czasami to az ciezko stamtad wyjechac .
Warsztat do tych najtanszych nie nalezy, jak to w warszawie, szkoda Oofol, ze mam do Ciebie tak daleko . Simmering mi sie kłania . Pare lat temu bywałam pod Jelenia prawie co tydzien .
Dla mnie ważne jest to, ze robia uczciwie, nie obawiam sie, ze cos mi podmienia, bez obaw zostawiam autko na dwa dni jesli trzeba. I jeszcze jedno - stali klienci moga liczyc na tanią lawete - z wawy do łomianek 100 pln. Nie robia elektryki.
A juz osobiście - panowie przeprzyjemnie bawią rozmową. Czasami to az ciezko stamtad wyjechac .
Warsztat do tych najtanszych nie nalezy, jak to w warszawie, szkoda Oofol, ze mam do Ciebie tak daleko . Simmering mi sie kłania . Pare lat temu bywałam pod Jelenia prawie co tydzien .
Jak już pisałem w innym poście:
Sokalski Witold Mechanika Pojazdowa
51-151 Wrocław , ul. Przesmyckiego 31 /33 - woj. dolnośląskie
tel. 071 3253169 , fax. 071 3253169
Generalnie trochę drogo i zawsze narzeka że to kupe roboty , ale gościu bardzo dobrze się zna na Audicach i innych markach grupy VW.
Oofol -> dobrze wiedzieć Jelenia nie jest tak daleko od Wro
Sokalski Witold Mechanika Pojazdowa
51-151 Wrocław , ul. Przesmyckiego 31 /33 - woj. dolnośląskie
tel. 071 3253169 , fax. 071 3253169
Generalnie trochę drogo i zawsze narzeka że to kupe roboty , ale gościu bardzo dobrze się zna na Audicach i innych markach grupy VW.
Oofol -> dobrze wiedzieć Jelenia nie jest tak daleko od Wro
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
greg ja znam gościa z Brzeszcz, ma warsztat za dworcem kolejowym...naprawia wszystko...mojemu bratu dużo w B1 dlubał, ostatnio widziałem nawet A3 u niego a ja pojade tam w tygodniu 1 raz do niego...facet nie kręci, jest uczciwy...ale zawsze można zbadać tego z Wadowicgreg001 pisze:Jak ktos potrzebuje dobreko mechanika od Audi to kontakowac sie zemna. Mechanik jest w Wadowich
Możecie polecić jakiegoś dobrego i w miarę rozsądnie liczącego sobie za robociznę mechanika w okolicy KRAKOWA.
- potrzebuje zregenerwoać zawieszenie, wymiana Amorki, gałki, łożyska Mcpersona, łączniki, gumy itd - chodzi mi o poprawe komfortu jazdy, bo przyznać musze że moje zawieszenie juz wiele widziało dziur w naszych drogach...
Szczególnie chodzi mi o opinie użytkowników, ktorzy regenerowali zawieszenie i są zadowoleni
- potrzebuje zregenerwoać zawieszenie, wymiana Amorki, gałki, łożyska Mcpersona, łączniki, gumy itd - chodzi mi o poprawe komfortu jazdy, bo przyznać musze że moje zawieszenie juz wiele widziało dziur w naszych drogach...
Szczególnie chodzi mi o opinie użytkowników, ktorzy regenerowali zawieszenie i są zadowoleni
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Wczoraj był u mnie koleś chciał wymienić łożysko w piaście. Najpierw zanim przyjechał do mnie pojechał się zapytać ile go wyniesie wymiana w warsztacie powiedzieli mu za łożyską jakaś podróbkę 55zł + 50zł wymiana... To się chłopak za głowę złapał. Przyjechał do mnie i miałem całą piastę razem z łożyskiem i sprzedałem mu za 20zł i wymieniłem mu całą piastę za 20zł bo jak wiadomo ciężko sie wymienia łożysko dlatego wolałem mu wymienić całą piaste. Do takiego autoryzowanego warsztatu w życiu bym nie oddał samochodu bo robią ludzi w wała niesamowicie. Za wymianę końcówki maglownicy powiedzieli mu 40zł haha a ja mu wymieniłem za browara przy okazji jak już zawieszenie było odkręcone to minuta roboty była.. Aż śmaić mi się chce z takich warsztatów..
Quattro Servicegrzesce pisze:Możecie polecić jakiegoś dobrego i w miarę rozsądnie liczącego sobie za robociznę mechanika w okolicy KRAKOWA.
ul. Rzemieslnicza 20
tel 502512543- Artek
Pare samochodow klubowych sie przwinelo, nie slyszalem zeby ktos byl nie zadowolony z ceny/jakosci .
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2009, 17:30 przez emcior, łącznie zmieniany 1 raz.
opłać sobie i pracownikom ZUS, opłać Urząd Skarbowy, opłać lokal, wodę prąd, nie daj Bóg licencję na oprogramowanie, kup narzędzia które wytrzymają dłużej niż jedną piastę, trochę pierdołek ekspoatacyjnych, a będziesz wiedział dlaczego wymiana końcówki kosztuje 40 zł.AUDI_A6 pisze:Wczoraj był u mnie koleś chciał wymienić łożysko w piaście. Najpierw zanim przyjechał do mnie pojechał się zapytać ile go wyniesie wymiana w warsztacie powiedzieli mu za łożyską jakaś podróbkę 55zł + 50zł wymiana... To się chłopak za głowę złapał. Przyjechał do mnie i miałem całą piastę razem z łożyskiem i sprzedałem mu za 20zł i wymieniłem mu całą piastę za 20zł bo jak wiadomo ciężko sie wymienia łożysko dlatego wolałem mu wymienić całą piaste. Do takiego autoryzowanego warsztatu w życiu bym nie oddał samochodu bo robią ludzi w wała niesamowicie. Za wymianę końcówki maglownicy powiedzieli mu 40zł haha a ja mu wymieniłem za browara przy okazji jak już zawieszenie było odkręcone to minuta roboty była.. Aż śmaić mi się chce z takich warsztatów..
Nie trawię takiego myślenia.
A kolejny mój żal dotyczy tego co forumowicze wypisują o mechanikach, fachowcach, pseudofachowcach i ich wiedzy. Ludzie, uwieżcie mi Audi 80 to nie jedyne samochody w Polsce i mało jest osób, które dogłębnie będą studiowały ich konstrukcję tylko po to by mógł do nich przyjechać posiadacz takiego samochodu. Ja doskonale rozumiem że forumowicze jako sympatycy Audi 80 starają sie wiedzieć o swoich autach wszystko, ale nie podoba mi się sformułowanie często nadużywane na tym forum "byłem u majstra i to ja mu tłumaczyłem jak robić, bo znam się lepiej na samochodach Audi niż on" uwieżcie mi, jeżeli ktoś chce zarabiać na naprawie samochodów to musi wiedzieć przynajmniej po trochu ale o prawie wszystkich.
Re: WARSZTATY dla AUDI 80
SZKOT pisze:Cześć,
Szukałem na naszym forum informacji o warsztatach dla naszych osiemdziesiątek ale nic nie znalazłem
dlatego tez proponuję jakiś dział poświęcony tylko warsztatom.... moglibyśmy sobie polecać, odradzać, dyskutować...
Podobny dział jest na forum Klubu Audi ale fajnie by było mieć tu pod ręką informacje o warsztatach przyjaznych naszym osiemdziesiątkom 8-)
PS. Właśnie szukam warsztatu który za nieduże pieniadze i dobrze wymieniłby mi rozrząd i inne "drobiazgi"
[ Dodano: 2006-12-08, 10:01 ]
I jeszcze pomyslałem o sklepach
jakieś namiary i co można w nich kupić.
jako nowy uzytkownik Audi szukam takich informacji.... a na pewno koledzy z dłuższym stażem użytkowania tych samochodów chętnie :mrgreen: pomogom "początkującym
Ale jest juz topic na ten temat na forum:
https://audi80.pl/viewtopic.php?t=5666
a ja polece na slasku i okolicy tego pana <ok> <ok>
http://www.koraszewski.com
sam u niego serwisuje i widze podejscie do audi jak do pacjenta
Szacun
http://www.koraszewski.com
sam u niego serwisuje i widze podejscie do audi jak do pacjenta
Szacun