Witam wszystkich mam pewien problem kupiłem 80 1.9 tdi i z poczatku zegary swieciły ale nie tak bardzo były raczej takie wygaszone wcześniejszemu właścicielowi mysz przegryzła świecę żarową ale zamontowałem i nie widać różnicy.Otworzyłęm bagażnik i były tam kabelki ale kompletnie nie wiem od czego jest 6 kabelków połączyłem kolorami i oswietlenie zegarów całkowicie zgasło dodam tylko że wcześniejsze połączenie było tylko 1 kabelkiem brązowym.Rozłączyłem te kable i zaślepiłem ale nadal nie ma oswietlenia nie wiem czy to moja wina ale od samego początku to mi sie nie podobało jak bawiłęm się tymi kabelkami to czasami włanczał się alarm a czasami światło tylne bagażnika się samo włanczało bo też go nie było więc teraz pytanie co mam zrobić żeby tarcze świeciły może to wina świecy żarowej tez co ponoc mysz przegryzła a może czegoś innego i czy ktoś zna dobrego elektryka z Lublina dziękuję za odpowiedzi wszystkim jestem świeży na tym forum za nieścisłości przepraszam.
Zapoznaj się proszę z regulaminem. Nazywaj poprawnie tematy i zamieszczaj je w odpowiednich działach.
[80B4 All]ciemne tarcze zegarów
[80B4 All]ciemne tarcze zegarów
Ostatnio zmieniony 22 gru 2008, 19:29 przez coach, łącznie zmieniany 1 raz.
ze świecą zarową tarcze raczej nie mają nic wspolnego. mozliwe ze ktos Ci kiedys mocno pogrzebal w instalacji.
jeśli calkowicie zgasło po połącZeniu kabelkow to pewnie coś zwarłeś i wywaliło bezpiecznik.
sprawdź nr 4, 10 i 14
poza tym viewtopic.php?t=23098&highlight=opis+bezpiecznik%F3w
viewtopic.php?t=7470&highlight=opis+bezpiecznik%F3w
schemat bezpieczników:
viewtopic.php?t=120&postdays=0&postorder=asc&start=0
jeśli calkowicie zgasło po połącZeniu kabelkow to pewnie coś zwarłeś i wywaliło bezpiecznik.
sprawdź nr 4, 10 i 14
poza tym viewtopic.php?t=23098&highlight=opis+bezpiecznik%F3w
viewtopic.php?t=7470&highlight=opis+bezpiecznik%F3w
schemat bezpieczników:
viewtopic.php?t=120&postdays=0&postorder=asc&start=0
Dzięki rozjaśniło mi to teraz sytuację czyli pewnie bezpiecznik 14 lub tez i 4 a jeszcze mam pytanko gdzie moge zakupić bezpieczniki i ile kosztują?i z tym światłem w bagażniku pod jaki kolor dokładnie to podłączyć żeby świeciło i zgasło po zamknieciu klapy,jak podłączę pod jakikolwiek to świeci ale pod który dokładnie to zrobić?
to jeszcze nie jest tak tragicznie wydałem sie ostatnio na rozrząd i maglownicę więc dobre i to.Wymieniłem bezpieczniki przed wigilią z rana no i patrzę światła zaświeciłęm ale nie dało rezultatu nic tarcze nieświeciły.Zaczeło się bluzganie na auto szroty i inne wyzwiska poszły,tuż przed wigilią otworzyłem go zaświeciłem światła i nagle błysk od tarcz nawet rozjaśniać się da i zciemniać.Niezły prezent mi gwiazdka zrobiła co