Witam.
Jakiś czas temu wymieniałem alarm + centralny tzn. robił to warsztat i zauważyłem dziś że nie świeci się lampka w środku i nie działa brzęczyk o włączonych światłach
Sprawdzałem bezpieczniki, włączniki krańcowe przy drzwiach wszystko OK; zresztą muszą być sprawne bo inaczej alarm by głupiał.
ma ktoś jakieś pomysły :?:
PS. Warsztat nie uznał reklamacji
[80 B3 1,8s PM] Brak oświetlenia wnętrza i...
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Niekoniecznie tak jest,ale widzę ,że sam sobie raczej nie poradzisz,może jakiś kolega co umie posługiwać się kontrolką lub miernikiem.Trzeba by zdjąć półkę nad nogami kierowcy i sprawdzić na przewodzie cienkim brązowo-białym czy pojawia się masa przy otwieraniu wszystkich drzwi po kolei oraz na przewodzie brązowo-żółtym tylko z drzwi kierowcy-ten właśnie idzie do brzęczyka.Moim zdaniem chyba panowie od alarmu coś namieszali,jeżeli wcześniej działało(? na pewno?).Sprawdzić możesz sam czy alarm reaguje na otwieranie drzwi otwierając je kluczykiem nie pilotem ,aby alarm się nie rozbroił.Organista18 pisze:włączniki krańcowe przy drzwiach wszystko OK; zresztą muszą być sprawne bo inaczej alarm by głupiał.
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt:
kolega assai, ma rację przecież alarm załącza sie jak wyłącznik krańcowy dotknie masy. spróbuj naciskać kilka razy na wyłącznik krańcowy- ja kiedyś tak mniałem i pomogło
[ Dodano: 2008-12-23, 10:15 ]
[ Dodano: 2008-12-23, 10:15 ]
a masz czujniki ruchu?Organista18 pisze:Alarm reaguje. Mogę drzwi otworzyć kluczykiem bez rozbrojenia alarmu i wtedy wyje
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt: