[b3 1.8] Ciekawostka - remont czy swap ?
Re: [b3 1.8s] remont czy przekładka??
Witam mam pytanko robił ktoś kiedyś chip tuning w firmie G-LAB?
Prosze o odpwiedź czy dobrze robią i jakie sa koszta
Mam Audi 80 B3 z silnikiem 1.8S 90km.
Prosze o odpwiedź czy dobrze robią i jakie sa koszta
Mam Audi 80 B3 z silnikiem 1.8S 90km.
Na ich stronie masz numer tel. dlaczego zamiast zadzwonić i zapytać to pytasz tu? troche bez sensu.drzewko pisze:i jakie sa koszta
Przemyślałeś dobrze sprawę? bo jak osiągniesz +5km i 10nm to będzie sukces...drzewko pisze:Mam Audi 80 B3 z silnikiem 1.8S 90km.
słyszałem dobre opinie o tej firmie, ale nie miałem przyjemności jeździć niczym co dłubali.
Myślę że cena to ok. 1000zł
Proponuje posprawdzac w etce jakie czesci beda ci potrzebne do swapa ( koszt calego silnika badz samej glowicy, wiazki, komputery, alternatory, obudowy filtra powietra, wtryski, pompy wspomagania itd) poszperac na allegro, popytac sie ludzi nastepnie wziasc kartke zrobic podliczenie samych kosztow czesci, doliczyc do tego 1000 zl za robociznei wyjdzie ci niezla sumka. Nastepnie zobacz ile twoj samochod jest wart, dodaj do tego kwote ktora bedziesz musial zainwestowac i porownaj z cena samochodu ktory ma juz zamontowany silnik ktory ci odopwiada.
Glupi przyklad jak zaczynlem swapa moj samchod byl warty 12k na swapa mialem dac 2k a wyszlo 7k mam samochod w osce za ta cene, 19k w tamtym czasie mailbym sprowadzona S2 i wspanialy naped quattro... Teraz sobie w pysk pluje
Jestem pewien ze za to kwote kupisz conajmniej 2.3 20v i to w quattro
Glupi przyklad jak zaczynlem swapa moj samchod byl warty 12k na swapa mialem dac 2k a wyszlo 7k mam samochod w osce za ta cene, 19k w tamtym czasie mailbym sprowadzona S2 i wspanialy naped quattro... Teraz sobie w pysk pluje
Jestem pewien ze za to kwote kupisz conajmniej 2.3 20v i to w quattro
- dardaw2
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Wtrącę się do dyskusji.
Mnie też czeka remont albo wymiana silnika w swoim rumaku.
Mam mały dylemat. U sąsiada na szrocie mam silnik z golfa 1.8 RP. Ma najechane jedyne 90 tys., a czytając w internecie wypowiedzi na temat RP to ten silnik ma dobrą opinie. Mogę mieć go za symboliczną kwotę jak nie za darmo, tylko do przekładki była by miska z mojego auta bo w tamtym jest inna, a trzymania są raczej takie same.
Moje pytanie to czy komputer pasował by ten co mam, co jeszcze ewentualnie było by do wymiany i czy nie lepiej było by zrobić od podstaw remont w starym?
Nie chodzi raczej o to by wykrzesać z tego jak największą moc, więc żadne przekładki na większy silnik nie wchodzą w grę, tylko aby przedłużyć eksploatacje tego auta, jak najniższym kosztem no i żeby auto jeździło tak jak kiedyś, a nie ledwo się toczyło.
Mój silnik to 1.8 PM.
Mnie też czeka remont albo wymiana silnika w swoim rumaku.
Mam mały dylemat. U sąsiada na szrocie mam silnik z golfa 1.8 RP. Ma najechane jedyne 90 tys., a czytając w internecie wypowiedzi na temat RP to ten silnik ma dobrą opinie. Mogę mieć go za symboliczną kwotę jak nie za darmo, tylko do przekładki była by miska z mojego auta bo w tamtym jest inna, a trzymania są raczej takie same.
Moje pytanie to czy komputer pasował by ten co mam, co jeszcze ewentualnie było by do wymiany i czy nie lepiej było by zrobić od podstaw remont w starym?
Nie chodzi raczej o to by wykrzesać z tego jak największą moc, więc żadne przekładki na większy silnik nie wchodzą w grę, tylko aby przedłużyć eksploatacje tego auta, jak najniższym kosztem no i żeby auto jeździło tak jak kiedyś, a nie ledwo się toczyło.
Mój silnik to 1.8 PM.
Jak tam jest w audi b3 i nowszych golfach to niewiem, ale jak tata do audi b2 pakowal silnik od golfa 2 to nic rezac nawet nie musial, wszystkie mocowania byly wylane fabrycznie, wystarczylo jedynie dobrze przykrecicPawelG pisze:w golfach silniki są poprzecznie a w audi wzdłużnie, więc łapy raczej są inaczej. no i nie wiadomo czy skrzynia będzie pasowała.dardaw2 pisze:tylko do przekładki była by miska z mojego auta bo w tamtym jest inna, a trzymania są raczej takie same.
Przemyśl raczej remont