Audi Beta
Audi Beta
Witam. Mam pytanie odnosnie radia Audi Beta (Blaupunkt). Radio jest troche badziewne, ale na razie nie zamierzam inwestowac w audio, wiec zostawie te, tym bardziej ze ma czerwone podswietlenie. Otoz ma ono niestandardowe podlaczenie, podobno trzeba doprowadzic 2 albo 3 plusy (znalazlem na jakims forum ta informacje). Samochod kupilem niedawno i to radio bylo wlozone ale nie gralo. Poszukalem troche iformacji i udalo mi je uruchomic tylko ze problem polega na tym ze po podlaczeniu kabli wylaczone radio dziala, tzn pokazuje czestotliwosc na wyswietlaczu i cicho gra mimo ze pokretlo jest ustawione na "off". Z tego co wiem to jeden plus ma byc staly a drugi ze stacyjki, nie wiem co z tym trzecim. Ja podlaczylem pod ten plus staly i taki mam wlasnie efekt. Jak ktos spotkal sie z takim problemem to prosze o pomoc.
Ostatnio zmieniony 27 gru 2011, 12:13 przez Pawlak69, łącznie zmieniany 1 raz.
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Re: Radio Audi Beta
nie jestem pewien ale ja bym podlączył to tak:Pawlak69 pisze:Witam. Mam pytanie odnosnie radia Audi Beta (Blaupunkt). Radio jest troche badziewne, ale na razie nie zamierzam inwestowac w audio, wiec zostawie te, tym bardziej ze ma czerwone podswietlenie. Otoz ma ono niestandardowe podlaczenie, podobno trzeba doprowadzic 2 albo 3 plusy (znalazlem na jakims forum ta informacje). Samochod kupilem niedawno i to radio bylo wlozone ale nie gralo. Poszukalem troche iformacji i udalo mi je uruchomic tylko ze problem polega na tym ze po podlaczeniu kabli wylaczone radio dziala, tzn pokazuje czestotliwosc na wyswietlaczu i cicho gra mimo ze pokretlo jest ustawione na "off". Z tego co wiem to jeden plus ma byc staly a drugi ze stacyjki, nie wiem co z tym trzecim. Ja podlaczylem pod ten plus staly i taki mam wlasnie efekt. Jak ktos spotkal sie z takim problemem to prosze o pomoc.
te dwa pierwsze bym spiął razem a ten trzeci z którym nie wiesz co zrobić to podłączył bym pod stacyjkę. To najlogiczniejsze będzie. Ja w swoim radiu mam2 plusy spięte (stały i stacyjkę) i nie ma problemu. ale jak ty mówisz że dalej gra to najlogiczniejsze będzie powyższe podłączenie. Poza tym jak właściwie podłączysz to podświetlenie radia powinno się synchronizować z podświetleniem deski rozdzielczej - jak te zmniejszysz to i radio powinno mniej świecić. Spróbuj i daj znać jak efekty!
-
- Forum Audi 80
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Wystarczy poszukać - viewtopic.php?t=11006
Tu masz odpowiednie linki.
viewtopic.php?t=17956&start=0