[all] LPG
[all] LPG
Tak sobie przeglądając forum, zauważyłem, że parę osób ma zamontowany gaz w swoim samochodzie
Jestem ciekaw czy odczuwacie, to że gaz jest tańszy i więcej złotówek zostaje w portfelu?
Ile kosztowały Wasze instalacje i czy droga będzie moja (ewentualna) instalacja. Bo jak na razie to samochód mnie rujnuje finansowo
Mam silnik 1,8 z gaźnikiem, prosił bym o jakieś podpowiedzi, bo nigdy nie miałem samochodu i nie wiem czy się opłaca zakładać gaz
[ponoć samochód pali jakieś 2-7l gazu więcej - z opinii znajomych]
pozdrawiam
Jestem ciekaw czy odczuwacie, to że gaz jest tańszy i więcej złotówek zostaje w portfelu?
Ile kosztowały Wasze instalacje i czy droga będzie moja (ewentualna) instalacja. Bo jak na razie to samochód mnie rujnuje finansowo
Mam silnik 1,8 z gaźnikiem, prosił bym o jakieś podpowiedzi, bo nigdy nie miałem samochodu i nie wiem czy się opłaca zakładać gaz
[ponoć samochód pali jakieś 2-7l gazu więcej - z opinii znajomych]
pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
Zakładaj i nawet się nie zastanawiaj! Ja śmigam od roku i mogę powiedzieć że oszczędności są naprawdę duże! Dla porównania moje pięć cylinderków za 50zł benzynki robiłem ok. 110-130 km za tą samą kwotę na LPG bez problemów pokonuje ok 210-230km. Kalkulacja prosta, oszczędność duża, a 1.8 na gaźniku to chyba stworzone pod LPG Pozdrawiam!
- kilerek 23
- Forum Audi 80
gaz zakładaj... nawet nie czekaj ja mam 1.8 motor i na gazie fakt że buta żadnego nie ma ale jest oszczędnie a jak chce sie powyżywać to zawsze można na benzyne przełączyć. ja na gaźniku z gazem nie mam najmniejszych problemów najwazniejsze to dbać o układ zapłonowy i bedzie ok a myśle że instalke na gaźnik to za tysiaka nową dorwiesz bynajmiej u mnie w koninie tak sie oferują a przy założeniu instalacji na gaźniku to naprawde trudno coś spieprzyć bo jakbys posiedział i dostał instrukcje to sam bys to zrobil... pozdrawiam!!!!
- kilerek 23
- Forum Audi 80
Ja mam od niedawna B3 1.8 na monowtrysku miesiąc temu założyłem gaz kosztowało mnie to 1350 zł taki układ samoregulujący z komputerem gaz mam tak ustawiony że prawie nie ma róznicy czy jadę na gazie czy na bezynie chyba że gaz jest złej jakosci jeżdzę dość szybko i mieszczę sie w 10l/100 w trasie wychodzi mniej.Zakładaj u fachowca moze zapłacisz troche więcej ale masz potem mniej problemów