[1.9TD AAZ] Wykończona turbosprężarka.
-
- Audi 80 Klub
Kolego jaki masz przebieg tego zetora? jak Ci pali rano teraz przy mrozach? jeśli pali słabo to kompresja też za ciekawa może już nie być. Jeśli tłoki i pierścionki są względne to remont to nie będzie bardzo duży koszt, turbinka to sądzę że z 700 byś zapłacił, remont głowicy ze 300, do tego przy okazji pasek, wszelkie możliwe uszczelki, no chyba że coś przy układzie paliwowym, wtedy cię to skrobnie Ale kolego jeśli masz zamiar trzymać autko to zrób go dobrze, i co będzie do wymiany to rób nawet gdybyś miał kasy pożyczyć, a zetor Ci się odpłaci bezawaryjną pracą
P.S kolego gdzie regenerowałeś turbinkę za 500 ?? możesz dać jakiś namiar? jakiś dobry warsztat czy jakieś paparuchy?
P.S kolego gdzie regenerowałeś turbinkę za 500 ?? możesz dać jakiś namiar? jakiś dobry warsztat czy jakieś paparuchy?
jaki to ma przebieg to nie mam pojęcia:P stan jest ok, nie widać żeby było po jakimś mocny dzwonie
Tylko wiecie poprzednio miałem B3, i tak od 16 lat zaczeło się w niej sypać wszystko po kolei:) Nie było miesiąca gdy nie trzeba było coś dłubać i wymieniać, więc zastanawiam się czy jest sens inwestować:>
Po regulacji kata wtrysku pali rano od razu, czy mróz czy ciepły.Tylko coś więcej zaczął palić, na trasie nie schodzę ponieżej 7 litrów przy prędkościach 100-120.
A na śląsku znacie fachowca od TDI co nie zgarnie za trurbo i silnik gigantycznej kasy?:)
Tylko wiecie poprzednio miałem B3, i tak od 16 lat zaczeło się w niej sypać wszystko po kolei:) Nie było miesiąca gdy nie trzeba było coś dłubać i wymieniać, więc zastanawiam się czy jest sens inwestować:>
Po regulacji kata wtrysku pali rano od razu, czy mróz czy ciepły.Tylko coś więcej zaczął palić, na trasie nie schodzę ponieżej 7 litrów przy prędkościach 100-120.
A na śląsku znacie fachowca od TDI co nie zgarnie za trurbo i silnik gigantycznej kasy?:)
-
- Audi 80 Klub