Radio słabo odbiera.
no z radia wychodziła kostka i była wpięta w kostkę audi więc żadnej rewelacji czy też kombinowania, jak będę podłączał skrzynię to sprawdzę i pokombinuję.Oofol pisze:moze bylo inaczej podlaczone
a propo, temat znów świeży...viewtopic.php?t=16120
a ja dzisiaj z ciekawości zdjąłem sobie ten boczek żeby Koledzy mieli jako tako pogląd, co ich czeka. A sam byłem zdziwiony. Ktoś może mi powiedzieć co to za dodatkowe kable mam nie podłączone owinięte izolacją razem z kablem plusowym wchodzącym do tego wzmacniacza, z drugioej strony wychodzi czarny wieć chyba jakaś masa oraz kabel antenowy nakręcany na gwint, dodatkowo idzie jeszcze jakiś czarny do szyby więc to chyba masa do podgrzewania szyby. Zastanawiam sie na d tą nie podłączoną kostka, dochodzą do niej dwa białe przewody i jeden czerwony. Zresztą tak jak na zdjęci widać.
Przy okazji troszkę wyczyściłem styk tam gdzie wchodzą te kable:z czerwona i czarna oprawka, wiecej chyba sie tam nie da wyczyścić ... :?:
Przy okazji troszkę wyczyściłem styk tam gdzie wchodzą te kable:z czerwona i czarna oprawka, wiecej chyba sie tam nie da wyczyścić ... :?:
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Lenio, ja tez mam ta "luzna" kostke - ponad rok temu sie pytalem na forum czy ktos nie wie do czego ona jest i mnikt mi nie odpowiedzial...
Ostatnio zmieniony 11 gru 2011, 20:21 przez Oofol, łącznie zmieniany 1 raz.
- killer0123
- Forum Audi 80
jeżeli chodzi o te kostki jak w tym temacie viewtopic.php?t=19643Lenio21 pisze:no jak to, to nikt nie wie :shock: :roll: może Krystian jak rozbierał któryś tam egzemplarz z kolei B4 może zwrócił uwagę <ok> :?:Oofol pisze:mnikt mi nie odpowiedzial...
to prawdopodobnie od zestawu audio
Radio - słaby odbior
witam, mam dwa radia, oba sprawdzone i dobre: jvc kd-g322 i sony cdx-s220. sony nie odtwarza płyt, więc postanowiłem zmienić je w moim avancie na jvc. Niestety to drugie radio ma problemy z odbiorem stacji, nie łapie wszystkich i podczas jazdy odbiór faluje i zanika. Oba radia nie miały takich problemów w innym aucie, gdzie podłączona jest zwykła antena. W Audiku antena jest ze wzmacniaczem (działającym), sony działa świetnie a jvc wymięka. Czemu? Czy ktoś miał podobny problem? Czy można usunąć taką usterkę, czy szukać innego radia?
Ostatnio zmieniony 27 gru 2011, 13:35 przez quessakh, łącznie zmieniany 2 razy.
- GreenGreen
- Forum Audi 80
- Kontakt:
z tym, że jak zaznaczyłem sony działa poprawnie w obu autach, więc do anteny nie mogę się przyczepić - różnica jest tylko taka że w jednym jest wzmacniacz i na nim jvc działa słabo, a w aucie gdzie wzmacniacza nie ma jvc działa poprawnie - i to mnie zastanawia - w desperacji myślałem już o odcięciu wzmacniacza anteny - ale po co się pozbawiać czegoś co działa... :-|