[80 B4 2.0 ACE] Jakie opony ? - całoroczny komplecik ..
przeczytaj najpierw posty ktore pisałem do konca a nie tylko czesc gdzie pisalo ze rozgladam sie za goodyear czy pirelli .. chce dobrej firmy nie po to zeby sie polansowac tylko poto zeby jakos sie trzymaly drogi (mowa o CAŁOROCZNYCH oponach - chyba ze znasz tanie i dobre caloroczne to pisz, po to zalozylem temat) jakbym mial brac osobne komplety to chyba jasne ze nie brałbym opon za 350 zl sztuka, tylko jak pisalme wyzej lato cos w stylu dunlop sport ~250 zł a zima Frigo ~160 zlaudik pisze:Koledzy , gość chce się polansować nowymi oponami z dobrej firmy
mEE, masz racje ........ :roll:mEE pisze:audik napisał/a:
Koledzy , gość chce się polansować nowymi oponami z dobrej firmy
przeczytaj najpierw posty ktore pisałem do konca a nie tylko czesc gdzie pisalo ze rozgladam sie za goodyear czy pirelli .. chce dobrej firmy nie po to zeby sie polansowac tylko poto zeby jakos sie trzymaly drogi (mowa o CAŁOROCZNYCH oponach - chyba ze znasz tanie i dobre caloroczne to pisz, po to zalozylem temat) jakbym mial brac osobne komplety to chyba jasne ze nie brałbym opon za 350 zl sztuka, tylko jak pisalme wyzej lato cos w stylu dunlop sport ~250 zł a zima Frigo ~160 zl
z tego przykładu wynika, że opony całoroczne do niczego się nie nadawają, dlatego producenci przestają je produkować. Mam wrażenie, że jak byś kupił zimówki to pojeździł byś i lato i zimę, po prostu tak samo długo jak na tych całorocznych..kyto pisze:po 1 w pore sobie przypomniales. zimowki kupuje sie po zimie, jak sklepy sie wysprzedaja. ja bym kupil uzywane zimowki np. roczne. u wulkanizatora mozna je tanio kupic. a na lato bym sobie sprawil jakies roczne niekoniecznie "firmowe". a co do calorocznych...moja kolezanka sobie kupila bo byla uparta i nie sluchala nikogo. w zimie byly do dupy, a w lecie byly jeszcze bardziej do dupy. no chyba, ze lubisz sobie posluchac pisk kol przy kazdym ruszaniu i skrecaniu. sa tak miekkie w lecie, ze szkoda gadac. po 1 sezonie letnim nadawaly sie do wymiany. kupila michelin, to byla chyba ostatnia seria bo z tego co wiem to michelin wycofal sie z wielosezonowek.
swoja droga po co ta agresja z twojej strony? czyja to wina, ze nie masz kasy i nie pracujesz i kupiles sobie 2 litrowe audi? ja w wieku 19 lat juz dawno pracowalem. sprzedaj auto kup rower-to moja rada
jeśli chodzi o rozmiar ja polecam 185/65/15 na zimę
widac ze mlody jestes?? dlaczego piszesz ze Dębice są biedne?? nie rozumiem ludzi którzy napalają sie na opony zagranicznych marek nie mając pojęcia o tym o jest naprawde dobre, ja jak bym mial wydać 250zł na nową opone pirelli to 2 razy bym się zastanowil, dobre opony tych firm trzeba wydac 500zł za szt, a model P2500 to jedna z najgorszych opon na naszym rynku nie trzyma sie ani na wodzie ani sniegu, nadaje sie na suchy asfal i wiem co pisze bo mialem przez jakis czas te opony. za tą kase wolałbym kupic zimowe Dębica Frigo 2 bo to bardzo dobre opony, które sprawdzają sie w każdych snigowych warunkach, a skoro jest zima to kup teraz zimówki , reszte kasy odłuż i na wiosne kup letnie, opony uzywane z allegro to kupa ale jakbyś pojechał do jakiejs wulkanizacji to można kupic opony za ok 100-120zł za szt które beda mialy 7mm miesa i rok produkcji 06/07 a na latenia opone to jest nic.
ja osobiscie teraz 2 zime jeżdż na nalewkach, wzór Conti Alpin 3, podkład jest tez Conti, a jak chcesz to ci zrobie fotke ile maja miesa po przejechaniu ok 15k km, a kosztowały po 130zł za szt i jestem bardzo zadowolony
ja osobiscie teraz 2 zime jeżdż na nalewkach, wzór Conti Alpin 3, podkład jest tez Conti, a jak chcesz to ci zrobie fotke ile maja miesa po przejechaniu ok 15k km, a kosztowały po 130zł za szt i jestem bardzo zadowolony
- karolpinkii
- Forum Audi 80