[B4 1.9tdi] Potrzebny schemat bezpieczników
[B4 1.9tdi] Potrzebny schemat bezpieczników
Witam
potrzebował bym schemacik na którym by było jasno opisane który bezp jeste do czego , na obudowie coś pisze ale z niemieckiego to ja nie za bardzo. Dokładnie interesował by mnie bezp odpowiedzialny za swiatła drogowe i grzanie świec
Jeżeli ktoś bedzie mógł pomoć bede wdzięczny
potrzebował bym schemacik na którym by było jasno opisane który bezp jeste do czego , na obudowie coś pisze ale z niemieckiego to ja nie za bardzo. Dokładnie interesował by mnie bezp odpowiedzialny za swiatła drogowe i grzanie świec
Jeżeli ktoś bedzie mógł pomoć bede wdzięczny
Te te cyferki na bezpiecznikach to AMPERAZ i jak widzisz na schemacie i 5tki wystepuja.lapti pisze:a to tak się jeszcze zapytam, by nie zakładać nowego tematu, to jakie cyferki powinny być na poszczególnych bezpiecznikach (u mnie występują nawet 5 i nie wiem czy to fabrycznie tak było)... Dodam, że mam b3 '89r 1,8 benzyna 4 biegi i takie tam... ;P
Bezpiecznika od grzania świec nie znajdziesz raczej w skrzynce bezpieczników. Jest to blaszka wkręcana między dwie śrubki i powinieneś znaleźć ją pod maską. Ma on 80 lub 120 amper (co do tego drugiego amperażu mogę się mylić, ale coś koło tego). Jeżeli dobrze pamiętam jest on w okolicach podszybia. Najlepiej znaleźć go idąc po kablu zasilającym świece żarowe.