[B4 2.0]problem z dzwoniacymi sprezynami
[B4 2.0]problem z dzwoniacymi sprezynami
Witam wszystkich klubowiczow.
Mam taki problem:
Kupilem sprezyny obnizajace o -40mm.Do tego od kolegi UFOtm (wielkie podziekowanie dla niego) kupiłem amortyzatory tył przód.A problem jest taki ze na wybojach dzwonia mi dalej sprezyny a przeciez amortyzatory sa do sprezyn do -80mm.Nie wiem o co chodzi czy ktos moglby mi pomoc w tym co z tym zrobic??
Pozdrawiam
Mam taki problem:
Kupilem sprezyny obnizajace o -40mm.Do tego od kolegi UFOtm (wielkie podziekowanie dla niego) kupiłem amortyzatory tył przód.A problem jest taki ze na wybojach dzwonia mi dalej sprezyny a przeciez amortyzatory sa do sprezyn do -80mm.Nie wiem o co chodzi czy ktos moglby mi pomoc w tym co z tym zrobic??
Pozdrawiam
Re: [B4 2.0]problem z dzwoniacymi sprezynami
Co masz na mysli piszac dzwoniace?
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
no raczej tak no bo jeśli źle poskładali to oni zawalili sprawę.u mnie była prosta sprawa z wykryciem tego bo u mnie działo się to z przodu w prawym kole i jak ruszałem kierownica to czuć i widać było drgania sprężyny,tak lekko przeskakiwała.podczas jazdy jak ruszałem lub jechałem z górki do tyłu to słychać było głośne trzaski sprężyny, nie wspomnę już jak ją było słychać podczas jak wjechałem w jakąś dziurę.nie wiem jak sprawdzić to z tyłu.a może weź kogoś by pomógł ci sprawdzić.niech mocno naciska na tył samochodu a ty sprawdź jak się wtedy sprężyna zachowuje.kilka osób doradziło mi tez bym psiknął jakimś specyfikiem typu wd40 po sprężynie zwłaszcza na górze przy mocowaniu.na chwilę pomogło ale na drugi dzień znów stukała...
- Fantomas_29
- Forum Audi 80
- Kontakt: