Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B3 2.3 NG] wentylator help me!!!

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
ODPOWIEDZ
JuJu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B3 2.3 NG] wentylator help me!!!

Post autor: JuJu » 01 sty 2009, 21:13

Chciałem sie cos dowiedzieć na temat tego jak ustawic wentylator ponieważ gdy kupiłem autko on był podpiety na krótko a więc cały czas sie kreci od razu po przekreceniu stacyjki,i też w czasie jazdy a jak wiadomo to autku niesłuzy .Co moge z tym zrobic ewentualnie co dokupic (jakies przekażniki etc.czujniki temp) jak sie tam dobrać bo wiadom że w 2.3 niema miejsc z byt dużo zeby cokolwiek wcisnąć.

Awatar użytkownika
czarekj
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: czarekj » 01 sty 2009, 22:17

Domniemywam, ze chodzi o wentylator chłodnicy. W takim razie do sprawdzenia czujnik włączenia wentylatora chłodnicy i przekaźnik.
Przejrzyj archiwum, było o tym kilka razy pisane.

Awatar użytkownika
vac
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: vac » 24 sty 2009, 02:44

JuJu pisze:gdy kupiłem autko on był podpiety na krótko a więc cały czas sie kreci od razu po przekreceniu stacyjki,i też w czasie jazdy
Sprawdź to co Ci zasugerował czarekj
Ja stawiał bym na przekaźnik, pewnie ktoś nie wiedział że oprócz czujnika temp. który włącza wentylator są jeszcze inne elementy, które mają wpływ na jego działanie lub nie działanie... :-/ Przeważnie wszyscy nie do końca zorientowani uważają że jak problem z wentylatorem to czujnik do wymiany, a jak to nie pomaga to zamiast poradzić się kogoś, od razu robią sobie włącznik w kabinie albo spinają na krótko, tak jak w przypadku Twojej niuńki.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl