[B4 1.9tdi 1Z] Tempomat badz coś podobnego, jak usunąć
[B4 1.9tdi 1Z] Tempomat badz coś podobnego, jak usunąć
Witam
od niedawna mam takie autko i denewrwuje mnie takie urządzenie,znajomu powiedział ze to jest tempomat, a mianowicei jak troszke szybciej puszcze gaz to autko zostaje na tych obrotach nonstop dopuki jakaś górka nie przystai i obroty spadną do 1000rpm badz musze wcisnąć sprzegło i poczekać aż obroty spadną do wyżej wymienionych. Bardzo mi to przeszkadza przy wyprzedzaniu, podczas szybkiej zmiany biegów. Wie moze ktoś jak odłączyć to urządzenie?
od niedawna mam takie autko i denewrwuje mnie takie urządzenie,znajomu powiedział ze to jest tempomat, a mianowicei jak troszke szybciej puszcze gaz to autko zostaje na tych obrotach nonstop dopuki jakaś górka nie przystai i obroty spadną do 1000rpm badz musze wcisnąć sprzegło i poczekać aż obroty spadną do wyżej wymienionych. Bardzo mi to przeszkadza przy wyprzedzaniu, podczas szybkiej zmiany biegów. Wie moze ktoś jak odłączyć to urządzenie?
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2007, 13:51 przez hekatek, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: [B4 1.9tdi 1Z] Tempomat badz coś podobnego, jak usunąć
Tempomat musialbys najpierw ustawic na dana predkośc i nie trzymałby on obrotów tylko prędkośc. A Ty w ogole masz tepomat?? bo cos nie bardzo pewny tego jestes...hekatek pisze:Witam
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
*hekatek ---> jeżeli tak/podobnie wygląda przełącznik kierunkowskazów w twojej B4 to masz tempomat :roll: , jeżeli nie, to znajomy ekspertem nie jest... :idea:hekatek pisze:Nie wiem czy to jest tempomat, tak mi znjomy powiedział ze to jest tempomat, ale czy on jest ekspertem to raczej nie sadze. :-|
Pozdrawiam - Adam.