[ALL] Polerka Felg.
najpierw napisz czy masz felgi 5 ramienne z rantem czy nie :?:tomek1982 pisze:teraz pytanie po tym całym zabiegu będzie lipa ponieważ dekielki te plastikowe co jest na nich znaczek audi bedzie nie w tym kolorze co felga co doradzicie?
Bo jesli z rantem to tylko rant wypoleruj a jesli bez i chcesz spolerowac całą felge 5 ramienna to bedzie to naprawde czasochłonna praca i żmudna. Jeżeli dobrze wypolerujesz i wyjdzie ładne lustro to mysle ze nie ma co sie martwic o dekielki bo itak bedzie ładnie wyglądać. Sam własnie poleruje swoje 5 ramienne bez rantu
ja dzisiaj zaczełem polerowanie swoil felg i jedna posmarowalem tym żelem do sciagania tej warstwy farby a dróga jechalem taka szlifierka oscylacyjana do polerowania. i doszedlem do wniosku ze owiele lepiej jest ta szlifierka szybciej i skuteczniej jak namnie... sam bylem zdziwiony ze tak szybko pojdzie. jutro zaczne juz papierem wodnym jechac fele
tomek1982, troche beznadziejna postawa ja w poprzednim aucie polerowałem felgi na lusterko jest kupa roboty ale efekt jest genialny !!co do polerki ręczna polerka felg daje średni efekt ale wystarczy zwykła wiertarka + filc na nia + automax i efekt jest boski na koniec lekko recznie szmatka filcowa dokonczyc polerke !!
Taki mit o polerce
- polakierowanie nie wchodzi w gre ponieważ felga nie będzie miała tego efektu
- niech nikt nie mysli ze raz wypoleruje i 2 miechy bedzie jezdził bez problemu ja w poprzednim aucie co tydzien robiłem ponieważ zostaje ołe aluminium które sie utlenia + jak sie woda pochlapie zostają ślady !!
[ Dodano: 2009-01-03, 20:30 ]
a co do dekli to kup naklejki aluminiowe ze znaczkiem koszt 0 zł a efekt kozacki
Taki mit o polerce
- niech nikt nie mysli ze raz wypoleruje i 2 miechy bedzie jezdził bez problemu ja w poprzednim aucie co tydzien robiłem ponieważ zostaje ołe aluminium które sie utlenia + jak sie woda pochlapie zostają ślady !!
[ Dodano: 2009-01-03, 20:30 ]
a co do dekli to kup naklejki aluminiowe ze znaczkiem koszt 0 zł a efekt kozacki
ja przez całe lato raz polerowałem felgi bo sie w piasku zagrzebałem a piasek wiadomo porysuje, plam nigdy nie miałem, teraz troszke poprawiłem bo fele są zdjęte, jeżeli będą myte co tydzień i wycierane chusteczką czy szmatką do sucha to będzie błysk cały sezon, a co do lakierowania to tyklo troszke felga straci na połysku, różnicę słabo widaćmeir pisze:- niech nikt nie mysli ze raz wypoleruje i 2 miechy bedzie jezdził bez problemu ja w poprzednim aucie co tydzien robiłem ponieważ zostaje ołe aluminium które sie utlenia + jak sie woda pochlapie zostają ślady !!
To wcale nie jest mit, nie chodzi tylo o plamy ale o to ze z biegiem czasu zanika ostrosc lustar ktore sie uzyskuje przy wypolerowaniu felgi i trzeba odswiezac co jakis czas. A co do polakierowania to tez racja bo po pierwsze lakierujac wypolerowana felge bezbarwnym nie bedzie takiego blasku i lustra a dwa ze lakier bezbarwny nie trzyma sie powierzchni wypolerowanej(za mała przyczepność) i odpada predzej czy pozniej.meir pisze:Taki mit o polerce
po prostu są dziwnie twarde, szlifierką było ciężko wyrównać nierówności na kantach, a z polerowaniem to poważnie na zdjeciach widać że jest lustro a tylko raz poprawiałem jak sie zagrzebałem na piaskownimeir pisze:gmitek, to musiałeś miec albo jakiś dziwny rodzaj alu albo słabą polerke !! jak raz wypolerowałeś i ani razu nie użyłeś pózniej pasty !!
http://img228.imageshack.us/my.php?imag ... 121pu4.jpg
sie swieci :mrgreen:
-
- Forum Audi 80
jednego mita sie przyczepie, aluminium sie utlenia ale NIE MA POTRZEBY POLEROWAC FELG CO 2 tygodnie czy co miesiac itp.
Wystarczy przed sezonem na wiosne je wypolerowac , sezon sie przejezdzi i na nastepny znow sie trzeba pobawic w wypolerowanie.
No i broń Boże nie jezdzic w zime bo nawet kolega ktoremu polerowalem fele zalozyl niedawno zeby sobie pojezdzic na aluskach no i znow bede mial robote Fele zmatowiały
Wystarczy przed sezonem na wiosne je wypolerowac , sezon sie przejezdzi i na nastepny znow sie trzeba pobawic w wypolerowanie.
No i broń Boże nie jezdzic w zime bo nawet kolega ktoremu polerowalem fele zalozyl niedawno zeby sobie pojezdzic na aluskach no i znow bede mial robote Fele zmatowiały
Potwierddzam , ja założyłem na początku marca letnie lacze i przyszły jakies mrozy jeszcze. Posypali drogi solą i dupa :evil: wypolerowane Ranty wyglądały jakby je ktoś srebrzanką pociągnął....mellow_pak pisze:jednego mita sie przyczepie, aluminium sie utlenia ale NIE MA POTRZEBY POLEROWAC FELG CO 2 tygodnie czy co miesiac itp.
Co do utrzymywania polerki to ja przecierałem pastą po każdym myciu auta, czyli średnio co tydzień.