[B4 2.8 V6] Jak wyłączyć ABS ?
[B4 2.8 V6] Jak wyłączyć ABS ?
Kombinuje i kombinuje i nie wiem jak można wyłączyć ABS ? Normalnie włącznikiem nic się nie robi - nie wiem czy włącznik nie jest zepsuty... Poprzedni właściciel auta mówił, że nie wie jak to się wyłącza tylko ktoś mu powiedział ze na włączonym zapłonie trzeba wcisnąć hamulec i wtedy wyłączyć włącznikiem i powinno zgasnąć... Teraz mam tak że kontrolka ABS świeci się na włączonym zapłonie jak zapale silnik gaśnie więc chyba OK tylko jak go wyłączyć ? Jak jest u was ?
Ostatnio zmieniony 03 sty 2009, 10:07 przez saint99, łącznie zmieniany 1 raz.
ja mam tak samo po przekreceniu zapłonu świeci potem gaśnie i na włączonym silniku włącznik nic nie robi... w takim razie ja też się tym nie przejmuje lepiej że ten abs nie da się wyłączyć niż miał by się nie dać włączyć Pozdrawiampasiak pisze:po przekręceniu zapłonu powinnna zaswiecić sie kontrolka od absu, a po odpaleniu auta powinna zgasnąć , jesli nie możesz wyłczyc abs u w czasie jazdy lub postoju , na włączonym silniku to na 99% siadł włacznik, mam ten sam problem , ale olałem to bo nie mam zamiaru go wyłączać.
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
podepnę się pod temat bo mam problem otórz po rozłączeniu akumulatora jak przekręce kluczyk to abs świeci ale zaraz gaśnie-jak odpalę auto ale po jakimś czasie ok 30 sekund na postoju znowu się kontrolka zapala-co to może być
Przyznam się jest to moje 2 coupe ale tamto nie miało abs a w tym jestem kompletnie zielony :-|
Przyznam się jest to moje 2 coupe ale tamto nie miało abs a w tym jestem kompletnie zielony :-|