Sugestie i problemy z forum
- Danek
- Forum Audi 80

- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
U mnie też się to pojawia od czasu do czasu, moim zdaniem na serwerze jest ustawiona za mała ilość pamięci na cache ale mimo powiadomienia Administracji nic się nie zmieniłogniado pisze:pojawia mi się albo error (rzadziej, dlatego go nie skopiuję teraz) albo po prostu biały ekran i nie ma na stronie nic... cco dziwne do tematu każdego mogę wejść...
- Doc
- Administrator

- Imię: Andrzej
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Zadziwiający jest fakt, że od jakiegoś czasu celowo klikam za każdym razem będąc na forum w dział Silniki i nie spotkałem tego.
Wielu userów również nie. Nie mam pojęcia od czego to jest zależne. Może oczyszczenie keszu przeglądarki Wam pomoże ?
Póki co nie znam rozwiązania tego problemu. Osoby, które pomagaja mi technicznie również.
Pamięć/kesz php jest powiększona znacznie. Dużo więcej niż standardowo. Nie można bez końca nią kręcić bo odbija się to na żuzyciu ramu.
Jest to problem bardzo ciężki do zweryfikowania - biały ekran, bo o tym mówię.
Wielu userów również nie. Nie mam pojęcia od czego to jest zależne. Może oczyszczenie keszu przeglądarki Wam pomoże ?
Póki co nie znam rozwiązania tego problemu. Osoby, które pomagaja mi technicznie również.
Pamięć/kesz php jest powiększona znacznie. Dużo więcej niż standardowo. Nie można bez końca nią kręcić bo odbija się to na żuzyciu ramu.
Jest to problem bardzo ciężki do zweryfikowania - biały ekran, bo o tym mówię.
Ostatnio zmieniony 30 gru 2008, 22:58 przez Doc, łącznie zmieniany 1 raz.
- Danek
- Forum Audi 80

- Imię: Damian
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
A jaką liczbę tematów na stronę do jednoczesnego wyświetlenia masz ustawioną w preferencjach? Bo zdaje się (nie sprawdzałem tego), że jak jest powyżej 400 to wtedy się takie cuda zaczynają.
Andrzej czyszczenie cachu (ciasteczka, tylko ich wywalenie przywraca stronę "do życia") przeglądarki rozwala ustawienia preferencji itp. Nie chce mi się za każdym wejściem tego ustawiać.
Andrzej czyszczenie cachu (ciasteczka, tylko ich wywalenie przywraca stronę "do życia") przeglądarki rozwala ustawienia preferencji itp. Nie chce mi się za każdym wejściem tego ustawiać.
- Doc
- Administrator

- Imię: Andrzej
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Dodam jeszcze, że po doinstalowaniu akceleratora php, czas generowania strony bardzo, bardzo się skrócił.
Celowo włączyłem tę opcje widoczną u dołu strony, aby to śledzić. U mnie teraz:
Strona wygenerowana w 0.3 sekundy.
To bardzo dobry, rewelacyjny jak na php by przemo wynik. Zawdzięczamy to dedykowanemu, nie obciażonemu serwerowi, odpowiedniej konfiguracji php.
Celowo włączyłem tę opcje widoczną u dołu strony, aby to śledzić. U mnie teraz:
Strona wygenerowana w 0.3 sekundy.
To bardzo dobry, rewelacyjny jak na php by przemo wynik. Zawdzięczamy to dedykowanemu, nie obciażonemu serwerowi, odpowiedniej konfiguracji php.
Nie, nie... to nie ciastka, prędzej pamięc off line, czyli pamięc podręczna. Po wyczyszczeniu raz na jakiś czas, nie często, karząc załadować wszystkie pliki graficzne i inne na nowo, może pomoże.Danek pisze:Andrzej czyszczenie cachu (ciasteczka, tylko ich wywalenie przywraca stronę "do życia") przeglądarki rozwala ustawienia preferencji itp. Nie chce mi się za każdym wejściem tego ustawiać.
-
Audi 80 Polska
- Forum Audi 80

- Imię: Andrzej Cz
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Ja mam taką sugestie aby na końcu albo początku każdej strony forum umieścić pole wyszukiwarki google do przeszukiwania forum tak jak np. na stronie http://forum.vwgolf.pl/ (na dole) albo http://www.bez-kabli.pl/ (na górze). Oczywiście starą szukajkę można zostawić. Wyszukiwarka googla jest prostsza w użyciu, jak wpisze się coś z błędem zasugeruje właściwe słowo i wpisując słowo w liczbie pojedynczej szuka też słów w l. mnogiej i odwrotnie. Mogłoby to zmniejszyć ilość zamykanych i usuwanych tematów.
Chyba nie wymagałoby to trudnej ingerencji kod forum.
Można to potestować wpisując normalnie w wyszukiwarkę google frazę do wyszukania + site:audi80.pl lub obejrzeć prototyp [URL=http://www.my_foto.webpark.pl/a80search.htm]tutaj[/URL].
Chyba nie wymagałoby to trudnej ingerencji kod forum.
Można to potestować wpisując normalnie w wyszukiwarkę google frazę do wyszukania + site:audi80.pl lub obejrzeć prototyp [URL=http://www.my_foto.webpark.pl/a80search.htm]tutaj[/URL].
-
marcinelk13
- Forum Audi 80

-
Audi 80 Polska
- Forum Audi 80

-
Audi 80 Polska
- Forum Audi 80

Narazie będą kojarzyli starą wyszukiwarkę jako jedyną na forum.Doc pisze:Tak, właśnie dodałem.
Zastanawiam się czy tak to zostawić czy zmienić, aby userzy nie kojarzyli wyszukiwarki google, jako jedynej na forum.
Może dać pod wyszukiwarką google link do starej wyszukiwarki. Na innych forach jest rozwiązane właśnie tak jak teraz (google na dole, wyszukiwarka z forum na starym miejscu) więc ci bardziej doświadczeni powinni się połapać.
U mnie Opera dobrze wszystko wyświetla...maniac537 pisze:Ja mam pytanie co zostało zmienione że OPERA nie wyświetla żadnych zdjęć??!!