witam
proszę o podanie numerów fabrycznych dwóch poduszek(prawej i lewej) manualnej skrzyni biegów ewentualnie potwierdzenie tego co znalazłem:431399151D i 8a0399151d. czy to te poduszki? w sklepach mają bardzo poważne problemy z określeniem prawidłowego numery tych części :-x
[coupe AAH] numery ori poduszek manualnej skrzyni biegów
Re: [coupe AAH] numery ori poduszek manualnej skrzyni biegów
Ja dziś demontowałem sanki z pod silnika 2,6 ABC i mam zerwane poduszki co się okazało. Według katalogu potrzebuje te same co ty. Kiedy dzwoniłem do ASO powedzili mi że 150zł i 80zł za poduszki, że mimo iż są te same poduszki bo wyglądają identycznie to przednie oznaczenia są rózne więc i poduszki są rózne np tłumaczył że może być inna twardość gumy. Ale po sprawdzeniu a miałem orginały zamontowane to te poduszki miałem oby dwie takie same o oznaczeniu 8A0399151D.klusek pisze:witam
proszę o podanie numerów fabrycznych dwóch poduszek(prawej i lewej) manualnej skrzyni biegów ewentualnie potwierdzenie tego co znalazłem:431399151D i 8a0399151d. czy to te poduszki? w sklepach mają bardzo poważne problemy z określeniem prawidłowego numery tych części :-x
Jedyne wytłumacznie że w pewnym momencie zrobiono jakąć zmiane
źle spojrzałem na katalog. Dla V6tek jest tylko 8A0 a dla 4 i 5 cylindrowców 8A0 lewa i 431 prawa. Róznica prawdopodobnie z tego co widziałem na rysunkach to w wielkości talerza na której leży lapa skrzyniSłonik pisze:sebco, a tego to ci nie powiem, różnica moze byc w kaształcie, umiejscowieniu otworow na sruby, twardosci gumy itd. zamów ta 8A0 399 151 D i bedzie dobrze.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Kociemb
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Dzis wymienilem poduszki na te wlasciwe. Majac w rece obie moge powiedziec ze ta od V6 jest moze minimalnie wyzsza ale za to ma zdecydowanie mieksza gume. Ta od 5 cyl to jest beton w stosunku do V6... Obie poduszki meyle.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Łukasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Przyczyna różnic w tym elemencie prawdopodobnie tkwi w innym wyważeniu silników na karoserii. 4- i 5-cylindrowe w odróżnieniu od równo wyważonej V6 są pochylone w prawo, stąd prawa poduszka skrzyni to bardziej elastyczna podpora aniżeli faktyczna poduszka w odmianach rzędowych w tym aucie.