[B3/B4 quattro] Jaki olej do mostu?
[B3/B4 quattro] Jaki olej do mostu?
Koledzy pomozcie!Jaki mam zalac olej do mostu w mojej Audiczce??padl uszczelniacz ale nie wiem jakiej specyfikacji olej zalac.Jesli ktos wie,prosze niech napisze.dzieki z gory!
Ostatnio zmieniony 01 cze 2010, 11:20 przez kondzio23, łącznie zmieniany 3 razy.
Przeczytaj viewtopic.php?t=256 i popraw zanim poprawi Cie admin
- GreenGreen
- Forum Audi 80
- Kontakt:
odgrzewam kotlecika
Panowie Audi Coupe Quattro 2,3 NG rok 89
Jaki olej nakazuje instrukcja do skrzyni a jaki do dyfra - czy ilości te co powyżej ?
Oraz jaki olej najlepiej obecnie zastosować do skrzyni a jaki do dyfra i co najważniejsze dlaczego akurat taki ? i nie chodzi mi tu o firmę a te wszystkie literki i cyferki firmę to ja już sobie znajdę
Panowie Audi Coupe Quattro 2,3 NG rok 89
Jaki olej nakazuje instrukcja do skrzyni a jaki do dyfra - czy ilości te co powyżej ?
Oraz jaki olej najlepiej obecnie zastosować do skrzyni a jaki do dyfra i co najważniejsze dlaczego akurat taki ? i nie chodzi mi tu o firmę a te wszystkie literki i cyferki firmę to ja już sobie znajdę
- Grzegorzbielsko
- Forum Audi 80
Kiedyś ktoś mnie prosił czy mogę właśnie się dowiedzieć jaki olej wchodzi do dyfra itd. W rozmowie z zaprzyjaźnionym mechanikiem który specjalizuje się w VAG powiedział mi że olej się tyko dolewa a nie wymienia, jak wymieni cały na nowy to dyfer zaczyna odliczać miesiące do swojego końca.
Kompletnie nie wiem o co mu chodziło, stwierdził że już się spotkał kilka razy że po wymianie całego oleju kolesie mu przyjeżdżali po pół roku na wymianę dyfra.
Ktoś coś wie na ten temat?
Kompletnie nie wiem o co mu chodziło, stwierdził że już się spotkał kilka razy że po wymianie całego oleju kolesie mu przyjeżdżali po pół roku na wymianę dyfra.
Ktoś coś wie na ten temat?