[1.9TDI 1Z] Silniczek 1z na mechanicznej pompie.
[1.9TDI 1Z] Silniczek 1z na mechanicznej pompie.
Witam chcialem pokazać mój silniczek 1.9tdi 1z z vw golfa III na pompie od 1.6td, silnik kupilem juz w wakacje 2008 ale po rozebraniu go w celu sprawdzenia co w nim siedzi zauwazylem ze 2 tloki 1 i 2 cylindra chyba smarowanka nie mialy i byly przytarte. Po zakupie tłoków silnik zostal rozebrany na cześci pierwsze wypucowany :mrgreen: i zlożony ponownie. Jak narazje odpalilem go bez turbinki, zapalił od tyka <ok> . Skrzynie załozylem od vw passata b2 1.6D a rozrusznik od 1.6benz audi . A tu kilka fotek wiadomo nie ma co bardzo ogladac :roll:
a to filmik kiepskiej jakości ale slychac <ok>
a to filmik kiepskiej jakości ale slychac <ok>
Ostatnio zmieniony 10 sty 2009, 20:57 przez karol121, łącznie zmieniany 3 razy.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
bardzo ładny projekt <ok> pompa bez problemu wytrzyma ewentualnie jakby Ci mocy brakowało to można ją podkręcić i chyba jakąś dyszę w środku na większą wymienić
mimo, że masz turbo na wastegate bo pewne tam siedzi Garret T15 ewentualnie T2 albo KKK i regulując sztangą (skracając) bez problemu uzyskasz jakieś 1.2 bara a nawet więcej :lol: z tyłu batorek a z przodu pusta droga znajomy podkręcił tak AAZ'ta i 2.8 benzyna wymiękła a z bebechów 1Z powinno byc troche więcej niutonków
no i oczywiście bez IC nawet nie próbuj :!:
mimo, że masz turbo na wastegate bo pewne tam siedzi Garret T15 ewentualnie T2 albo KKK i regulując sztangą (skracając) bez problemu uzyskasz jakieś 1.2 bara a nawet więcej :lol: z tyłu batorek a z przodu pusta droga znajomy podkręcił tak AAZ'ta i 2.8 benzyna wymiękła a z bebechów 1Z powinno byc troche więcej niutonków
no i oczywiście bez IC nawet nie próbuj :!:
turbinka jest wlasnie gt15 jeszcze jej nie montowalem bo mam problem z rozrusznikiem bo org nie podejdzie bo jest za dlugi, a co do pompy to mam glowiczke fale i tlokorozdzielacz od tdi tylko jak narazje nie zakladalem chce zobaczyc jak bedzie chodzil na org pompie
lda jak narazje nie podlanczalem bo turbinkie jeszcze nie zamontowalemLabiel pisze:Podłącz jeszcze "grzybek" pompy z kolektorem ssącym bo widzę że nie masz tam wężyka.
mam tylko jest w formacje MOV a jak przerobilem go na AVI to nie ma glosuMARCIN 80B4 pisze:gdzie jest filmik się pytam
nie nie bede wsadzal do b4 bo nie ma sensu :mrgreen: prosciej bylo by do tego silnika co mam zalozyc zwykla pompe od td bez wyciagania silnika :mrgreen: ten silnik mysle wstawic do starego passata b2 1.6d
[ Dodano: 2009-01-08, 10:22 ]
myśle że dzisiaj wieczorem wrzuce fimik jak mTDI chodzi na wózku :mrgreen:
[ Dodano: 2009-01-08, 10:22 ]
myśle że dzisiaj wieczorem wrzuce fimik jak mTDI chodzi na wózku :mrgreen: