[2.3 20V 7A Lpg] Czujnik temperatury ECU
-
- Forum Audi 80
[2.3 20V 7A Lpg] Czujnik temperatury ECU
Witam.Ten temat byl juz poruszany ale do dzis nie wiem gdzie ten czujnk sie znajduje,Sprawdzalem z tylu na glowicy i nie znalazlem tam zadnego czujnika.
Klopoty sa dos dziwne bo gdy jest cieplo to odpala ale czasem go zalewa.a gdy przychodzi zima nie ma szans zebym go odpalil.Zaskakuje ale nie chce wejsc na obroty.Zaden mechanik tego nie moze zrbic.Moze mi ktos pomoc?
Klopoty sa dos dziwne bo gdy jest cieplo to odpala ale czasem go zalewa.a gdy przychodzi zima nie ma szans zebym go odpalil.Zaskakuje ale nie chce wejsc na obroty.Zaden mechanik tego nie moze zrbic.Moze mi ktos pomoc?
Ostatnio zmieniony 06 sty 2009, 20:48 przez Niedzwiedz1, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
Bylem przed chwila w samochodzie.Wyciagnelem akumulator i nie widzialem z tylu zadnego czujnika. Prubowalem go odpallc ale nawet juz nie lapie.Tylko kreci. Jak by ktos mial ksiazke albo namiary na jakiegos dobrego mechanika to bylbym bardzo wdzieczny. Bo szkoda mi tego autka:P Z gory dziekuje.
Ps.Niegdzie nie ma ksiazki do tego silnika.Pomysle na zmiana silnika. kupie drugi taki sam silnik.Moze skoncza sie problemy.
Ps.Niegdzie nie ma ksiazki do tego silnika.Pomysle na zmiana silnika. kupie drugi taki sam silnik.Moze skoncza sie problemy.
-
- Forum Audi 80
Niedzwiedź - jeśli chodzi o ten czujnik, to sprawdź dokładnie z tyłu głowicy.
Jest to biały 2 pinowy czujnik, jest on zaraz pod wężykiem podciśnienia, który idzie do gumy (harmonijki) od spodu. Żeby go wymacać musisz jeszcze raz wyciągnąć akumulator i wcisnąć tam rękę. U mnie nie było widać tego czujnika, bo spadła z niego wtyczka, a ta rurka od podciśnienia zupełnie go przysłoniła. Powodzenia w szukaniu
Jest to biały 2 pinowy czujnik, jest on zaraz pod wężykiem podciśnienia, który idzie do gumy (harmonijki) od spodu. Żeby go wymacać musisz jeszcze raz wyciągnąć akumulator i wcisnąć tam rękę. U mnie nie było widać tego czujnika, bo spadła z niego wtyczka, a ta rurka od podciśnienia zupełnie go przysłoniła. Powodzenia w szukaniu
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80