Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4 1.9TDI 1Z] Brak świateł pozycyjnych z tyłu..

ODPOWIEDZ
mateush3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B4 1.9TDI 1Z] Brak świateł pozycyjnych z tyłu..

Post autor: mateush3 » 08 sty 2009, 19:24

Witam, mam problem, nie działa mi światło pozycyjne z prawej strony z tyłu, żarówki sprawdzałem, włożyłem nowe, problem jest dalej, kierunki i światło stop działają normalnie, z lewej strony jest wszystko ok. Mam jeszcze jeden problem, z przodu od strony pasażera rusza się cała lampa tzn środek ż żarówką, nie wiem czym to jest spowodowane ale jedna strona świeci mi dobrze a druga od pasażera albo wyżej albo niżej..Dodam że mam b4 avant. Proszę o pomoc..

Awatar użytkownika
Ossek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Ossek » 08 sty 2009, 19:44

Witam. Pewnie kabel Ci się przełamał albo masz zabrudzone styki. Co do latającej lampy to jeśli masz elektryczne sterowanie to mógł Ci się wysunąć silniczek regulacji (chyba mało prawdopodobne bo one dość mocno siedzą), ewentualnie pękł/wyrobił się zatrzask, w który ten silniczek wchodzi. U mnie właśnie się wyrobiły się gniazda i tez lampy mi latały (nie ori) więc przykleiłem silniczki na stałe do odbłyśników :mrgreen:

mateush3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mateush3 » 09 sty 2009, 10:18

A jak sprawdzić czy ten kabel się przełamał? Bo styli czyściłem, zresztą działają wszystkie światła w tej lampie oprócz tego pozycyjnego...

Awatar użytkownika
Mobilek
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Mobilek » 09 sty 2009, 10:43

mateush3 pisze:A jak sprawdzić czy ten kabel
Wyciągnij wtyczkę z lampy i sprawdź przewód koloru szaro-różowego. Przewód ten powinien iść bezpośrednio do skrzynki bezpieczników do styku 58R (czarna 6-ścio pinowa wtyczka)

mateush3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mateush3 » 12 sty 2009, 20:53

witam, problem okazał się banalnie prosty, powodem był przepalony bezpiecznik:) Myślałem że to coś bardziej poważnego i nawet nie pomyślałem żeby go sprawdzić:/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl