[b4] Alufelgi 16/9
AUDI_A6, Słonik, wszystko zalezy do czego auto ma sluzyc, jesli ma ladnie wygladac to moim zdaniem jak najszersze kolo i jak najwezsza opona, oczywiscie w granicach rozsadku, jak sie przesadzi to bedzie kicha, ja do latania na codzien do audi bede mial 205/40/17 szalu nie robi ale jakas namuastka komfortu, a do polo to pelen hardcore bo to auto wiecej stoi niz jezdzi... ale jak to sie mówi o gustach się nie dyskutuje
-
- Forum Audi 80
mellow_pak, jak chcesz nakładać taką opone na taką felge to lepiej nakładaj na jakieś wąziutkie na 9 cali 205/55 nie będzie wogóle wyglądać i nic się nie "ponaciąga" bo to balon straszliwy i tyle ostatecznie 205/45 miałem takie na 9' i jakoś tam wyglądają, ale najlepiej 215/40 ; 195/45 albo 215/35
meir, miałem BORBETy BS w swojej B3 16' wszystkie cztery 9' przód miał et30 tyłet15 jak chcesz zobaczyć jak to wyglądało to zdjęcia są w moim profilu(oponka 205/45)
meir, miałem BORBETy BS w swojej B3 16' wszystkie cztery 9' przód miał et30 tyłet15 jak chcesz zobaczyć jak to wyglądało to zdjęcia są w moim profilu(oponka 205/45)
-
- Forum Audi 80
GLENIO dzieki za wyjasnienia - bardzo pomocne , choc najlepiej pokusilbym sie naciagnac tqaka oponke 195/45, ale z powodu tego ze w polsce na takich oponkach ciezko sie jezdzi to juz bym sprobowal 195/50
Tylko caly sęk w tym ze jesli bym zmienil felgi na 9 cali to zostaly by mi oponki 205/55 ktore szkoda mi sprzedac bo sa w super stanie, bieznik jak nowy
Tylko caly sęk w tym ze jesli bym zmienil felgi na 9 cali to zostaly by mi oponki 205/55 ktore szkoda mi sprzedac bo sa w super stanie, bieznik jak nowy
mellow_pak, śmiało 195/45 można nakładać normalnie się na tym jeździ. Nie słuchajcie opinii ludzi którzy mówią że takie ponaciągane opony schodzą na zakrętach zabijają są niebezpieczne i bóg wie co jeszcze :lol: najczęściej poprostu tacy delikwenci nie jeździli nigdy na takich kołach, albo słyszeli takie bzdury od znajomych ja śmiało mogę polecić, nieznacznie odbija się na komforcie-ale to już bardziej zależy od zawiechy niżeli od samego koła(koło kołu też nie równe-lżejsze,cięższe,twardsze,miększe)
z jednym się zgodzę-taką oponę można łatwo rozciąć czy ściągnąć w starciu pod kątem z krawężnikiem, ale to już sytuacja ekstremalna bo na takich kołach po krawężnikach się nie jeździ...w zasadzie to wogóle nie powinno się po nich jeździć 8-) <ok>
z jednym się zgodzę-taką oponę można łatwo rozciąć czy ściągnąć w starciu pod kątem z krawężnikiem, ale to już sytuacja ekstremalna bo na takich kołach po krawężnikach się nie jeździ...w zasadzie to wogóle nie powinno się po nich jeździć 8-) <ok>
Glenio pisze:śmiało 195/45 można nakładać normalnie się na tym jeździ. Nie słuchajcie opinii ludzi którzy mówią że takie ponaciągane opony schodzą na zakrętach zabijają są niebezpieczne i bóg wie co jeszcze najczęściej poprostu tacy delikwenci nie jeździli nigdy na takich kołach, albo słyszeli takie bzdury od znajomych ja śmiało mogę polecić, nieznacznie odbija się na komforcie-ale to już bardziej zależy od zawiechy niżeli od samego koła(koło kołu też nie równe-lżejsze,cięższe,twardsze,miększe)
z jednym się zgodzę-taką oponę można łatwo rozciąć czy ściągnąć w starciu pod kątem z krawężnikiem, ale to już sytuacja ekstremalna bo na takich kołach po krawężnikach się nie jeździ...w zasadzie to wogóle nie powinno się po nich jeździć