[All] Sposób na ważący się olej
[All] Sposób na ważący się olej
Mam problem (jak chyba każdy) z kaszą/cappucino/budyniem/masłem jak kto woli wiadomo o co chodzi.
Jest jakiś preparat zapobiegający tworzeniu sie tego nalotu? a może jest jakiś olej, który nie zamienia się w masło.
Jeżeli macie jakieś sposoby na zapobieganie tworzenia się masła i zatykaniu silnika podzielcie się <mikolaj>
Pozdrawiam.
//Pomyliłem działy proszę o przeniesienie
Jest jakiś preparat zapobiegający tworzeniu sie tego nalotu? a może jest jakiś olej, który nie zamienia się w masło.
Jeżeli macie jakieś sposoby na zapobieganie tworzenia się masła i zatykaniu silnika podzielcie się <mikolaj>
Pozdrawiam.
//Pomyliłem działy proszę o przeniesienie
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2013, 13:25 przez LeeOne, łącznie zmieniany 2 razy.
- Daniello85
- Audi 80 Klub
LeeOne, byłem pewien, że żadne masełko mi się nie robi pod korkiem, bo jakiś czas temu to sprawdzałem. Ale dzisiaj po wyjściu z pracy pokusiłem się o otwarcie maski i jakaś tam niewielka ilość tego całego masła tam powstała Ale to przez to, że ostatnio jeżdżę w zasadzie tylko na bardzo krótkich odcinkach (przeważnie po 2-3 km) i to od tego (mrozy), bo w lato na podobnych odcinkach nic takiego się nie tworzyło. Jak przejadę się gdzieś dalej, to potem sprawdzę i powiem - powinno zniknąć, bo zadużo to tam tego nie ma.
U mnie robiło się takie właśnie "masło" i to dosyć sporo - można było niejedną kromkę chleba nim posmarować. Powodem był przedostający się do oleju płyn chłodniczy. Po remoncie jest ok, chociaż przy jeździe na krótkich odcinkach na korku nadal widać biały nalot - jednak jest to po prostu skutkiem niedogrzania silnika