witam wszystkich...
Moja historia jest nieco odmienna od tych które opisuje.
Wczoraj gdy odpaliłem samochód, włączyłem światła na mijania zobaczyłem iż pali sie kontrolka wskazująca jazdę na drogowych, jednak włączone były zgodnie z pająkiem mijania. wyszedłem sprawdzić i fakt świecą drogowe. musiałem kumpla odwieść do mon-u wiec podłożyłem papierek i ok mijania są, po 20 km zgasły i już ani tych ani tych nie mam tylko pozycje i długie do migania jakoś sie doczłapałem do domu/ wyjąłem pająka rozwierciłem nity fakt okazał się spalony na styku włączania świateł ;/;/;/ dzisiaj kupiłem inny używany podobno dobry. w sumie po części tak bo mam światła ale tylko drogowe czy krótkie czy długie nie ma zmiany a ów papierek wyłącza je do pozycji. może wy wiecie co z tym zrobic.
B3 All] Drogowe czy mijania dalej drogowe
B3 All] Drogowe czy mijania dalej drogowe
Ostatnio zmieniony 13 sty 2009, 18:41 przez remik87, łącznie zmieniany 1 raz.
Tu masz wszystkoremik87 pisze:wie ktoś może jak to zrobić na przekaźnikach całkiem nową instalacje??
https://audi80.pl/viewtopic.php?t=10711
tak dobra sprawa tylko nie rozwiązuje mojego problemu. to tylko poprawka lub rezanie ale nie to czego potrzebuje. ;/;/ chodzi mi o to żeby całkowicie podłączyć od nowa światła lub coś zastępczego zrobić.
POMOCY !!!!!! ogólnie to chodzi o to, że pali mi we wtyczce styk od świateł mijania są pozycyjne i drogowe a jak na mijania przełącze to pali pająka ;/
sprawdziłem instalacje od świateł do puszki z przekaźnikami, kostke stacyjki ;/ i ten kawałek przy wtyczce i nic. czy ktoś miał już coś takiego ??
p.s. gdy włączam mijania nie świecą ale po mału rozrzażaja sie drogowe i nastepuje palenie pajaka ;/;/
POMOCY !!!!!! ogólnie to chodzi o to, że pali mi we wtyczce styk od świateł mijania są pozycyjne i drogowe a jak na mijania przełącze to pali pająka ;/
sprawdziłem instalacje od świateł do puszki z przekaźnikami, kostke stacyjki ;/ i ten kawałek przy wtyczce i nic. czy ktoś miał już coś takiego ??
p.s. gdy włączam mijania nie świecą ale po mału rozrzażaja sie drogowe i nastepuje palenie pajaka ;/;/
prułem całą koszulkę aż do ścianki grodziowej potem przy kierownicy aż do skrzynki bezpiecznikowej i tez nic kostki ok. a czy brak masy może powodować palenie się pająka?? w sumie zrobiłem ina instalacje na przekaźnikach i nowych bezpiecznikach coś na kształt tej instalacji do poprawiania świateł na razie musi tak zostać, bedzie cieplej to zabiore sie jeszcze raz. dzięki za pomoc