Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B2 1.6 B+LPG] niechce chodzić na benzynie

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
grabara 80
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B2 1.6 B+LPG] niechce chodzić na benzynie

Post autor: grabara 80 » 09 sty 2009, 19:53

Witam
Mam taki problem z moją grabarką, mianowicie niechce zapalić na benzynie a jak czasami zapali po dłuższym kręceniu i manipulowaniu pedałem gazu i ssaniem to gaśnie za chwilę albo gdy dotknę pedał gazu, a jak jadę na gazie i chcę przełączyć na benzynę to albo trochę poszarpie albo wcale nie araguje tylko odrazu gaśnie. Wszystko było w porządku do czasu gdy robiłem mały remont głowicy i wszystko było porozbierane. A chyba wszyscy wiedzą z czym się wiąże zapalanie silnika na gazie przy takich mrozach :-?

[[ Dodano: 2009-01-10, 12:11 ]
Witam
Wstawiłem mu nową pompkę paliwową ponieważ myślałem że to będzie to, ale nie ma żadnych zmian - zapalił i odrazu zgasł

Wojtek70
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Wojtek70 » 10 sty 2009, 16:07

Witaj, miałem podobnie, może tak być, że nie otwiera się przepustnica rozruchowa i dlatego po zapaleniu gaśnie. Jeśli masz na lince to sprawdź czy nie ma luzu, jeśli automat to może być czujnik temperatury, on podaje impuls do silniczka

Awatar użytkownika
grabara 80
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grabara 80 » 10 sty 2009, 23:54

Dzięki za informację, zaras po weekendzie tam zobaczę i posprawdzam jak to chodzi, mam na linke bo to jest gaźnik Pirburg 2B

[ Dodano: 2009-01-12, 16:05 ]
Kurcze sprawdziłem gaźnik ale jest wszystko w porządku. Niewiem właśnie bo wszystkjo było ok do remontu kiedy ściągałem głowice i potem nie miałem benzyny żeby sprawdzić a jak zalałem to już nie chciał chodzić:/ na początku sie okazało że nie podłączyłem masy gaźnika (bo mam kolektor z B3 i plastikowy łącznik do gaźnika i elektrozawory się nie otwierały) i wtedy zaczął chodzić na benzynie ale zaras na drógi dzień przestał, chociaż elektryka już działa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl