Audio w coupe
Audio w coupe
Witam! Zastanawiam się nad zmianą audio w swoim aucie. Chce kupić coś na podszybie i jakieś fajne 16 w drzwi. Nie wiem tylko jak je zamontować i czy robic dziure w plastiku w drzwiach czy da sie do mnie kupic tashki ? oto fotka moich drzwi
Ostatnio zmieniony 27 gru 2011, 13:53 przez tumbo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Tak jak napisali koledzy:
1.Daruj sobie 10cm i dołóż kasę do zestawu 2Way
2.Za zakupem taszek będzie duży problem -raczej ich nie dostaniesz i tu masz 2 opcje - zmiana boczków na normalne albo zrób tak jak Piotrek /Doc też opisywał jak to zrobić w tego typu boczkach/.
3.Wytłum drzwi i będzie dobrze grało
1.Daruj sobie 10cm i dołóż kasę do zestawu 2Way
2.Za zakupem taszek będzie duży problem -raczej ich nie dostaniesz i tu masz 2 opcje - zmiana boczków na normalne albo zrób tak jak Piotrek /Doc też opisywał jak to zrobić w tego typu boczkach/.
3.Wytłum drzwi i będzie dobrze grało
dzięki za podpowiedzi. na 99% użyje zestawu Helix 62.1. W poprzednim aucie też miałem głośniki Helixa i były rewelacyjne. W przyszłym tygoniu ruszą prace.
Jest jeszcze kwestia dobrego basu, która pozostaje nierozwiązana. I tutaj kolejna prośba o radę. Posiadam w bagażniku butle do gazu i koło zapasowe, wiec miejsca praktycznie brak.. Co można zrobić w takiej sytuacji?
Jest jeszcze kwestia dobrego basu, która pozostaje nierozwiązana. I tutaj kolejna prośba o radę. Posiadam w bagażniku butle do gazu i koło zapasowe, wiec miejsca praktycznie brak.. Co można zrobić w takiej sytuacji?
- dardaw2
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Skrzynia z głośnikiem 8 albo 10 calowym. Są dosyć małe więc zawsze gdzieś się zmieści. Albo zabudować sub w podłodze, jak to ktoś na forum zrobił...
Co do głośników to radził bym ci kupić te PowerBass S-6C:Klik.
Nie wiele droższe a o wiele lepsze w moim odczuciu. Alternatywą są jeszcze Hertz-e DSK, ale te mają bardzo męczącą górę.
Co do głośników to radził bym ci kupić te PowerBass S-6C:Klik.
Nie wiele droższe a o wiele lepsze w moim odczuciu. Alternatywą są jeszcze Hertz-e DSK, ale te mają bardzo męczącą górę.
Oki głośniki i radio kupione. DO głośników zamówiłem dystanse MDF do a3. Może coś z tego będzie.Radio Alpine. dardaw2 tylko umocnił mnie w przekonaniu ze to najlepszy produkt w tym przedziale. Sam miałem na niego oko. teraz tylko kwestia mat do wygłuszenia i kabli. Jakie maty i ile ich kupić ? To samo dotyczy kabli? Co warto kupić? Skrzynkę i wzmak na razie zostawimy w spokoju bo mało sianka już zostało.
Kolego jak mylisz po co są przyklejone tematy?? W nich znalazł byś odpowiedzi na wszystkie twoje pytania. Poczytaj bo nikt nie będzie ci pisał tego samego po raz setny!!
Kolego jak mylisz po co są przyklejone tematy?? W nich znalazł byś odpowiedzi na wszystkie twoje pytania. Poczytaj bo nikt nie będzie ci pisał tego samego po raz setny!!
Ostatnio zmieniony 11 sty 2009, 19:30 przez tumbo, łącznie zmieniany 2 razy.